marți, ianuarie 25

VIDEO Paul Ciuci, fenomen muzical incontestabil! O altă față a starului rock autohton

Calități necunoscute dezvăluite fanilor managerului trupei Compact
0
810

Chiar de s-a scris mult în presă românească, și nu numai, despre Compact și Paul Ciuci, subiectul e departe de a se limita la cele publicate până acum.

De această dată vom lăsă deoparte biografia și succesul său de până acum ca să ne axăm nițel pe partea  acomodare a cunoscutului  compozitor, textier, chitarist,  vocalist  și lider incontestabil al grupului Compact cu timpurile de azi.

Ciuci este omul cel mai american” dintre toți artiștii români, hai să nu limităm fenomenul doar la muzică rock!
Felul de organizare a timpului, a muncii pentru imaginea formației i se datorează acestui veșnic adolescent care nu se lasă învins de timp și rutină.
Ciuci nu știe ce e rutina, de fapt, și nu acceptă oameni în jurul lui care vor să se mulțumească  doar cu ceea ce au… 

Îi impulsionează și le oferă posibilități de afirmare tuturor colaboratorilor săi.

 

Este pe lângă un sensibil artist și un manager de succes, lucru foarte greu de întâlnit în lume, cu atât mai puțin pe plaiurile noastre mioritice.

Observați cu câtă simplitate apare prin talk show-uri și cum niciodată nu se lasă dus cu zăhărelul de către moderatorii ”cârcotași”, chitiți să-l arunce în capcane tabloide.
Posedat de foarte mult  bun-simt  și educat, în același timp, artistul își exprimă doar punctele de vedere pentru care a venit în emisiune.
Paul Ciuci e român “și nu e”, în același timp. S-a desprins de ce e nociv din zona noastră mioritică, și a “acomodat” o altă dimensiune vieții personale, a imprimat un stil inconfundabil mărcii sale, Compact,  datorită experienței de viață, dublate de inteligență și dese călătorii prin lume.
Tăcut și simplu, merge mai departe indiferent de intemperiile vieții actuale, cauzate de pandemie sau de conflicte interumane “dobândite” prin acest flagel mondial, respectând norme de conviețuire așa cum sunt ele impuse de autorități.
De fapt, e greu să-l “înfrunți” pe Paul!
Ar putea fi o imagine cu Paul Ciuci Compact, stând în picioare, cântând la un instrument muzical şi chitară
Paul Ciuci 
Nu se pierde “în detalii”, ceea ce în mediile și în show bizz-ul românesc e la ordinea zilei, se întâmplă deseori  și mulți cad în  diferite capcane.
Clujeanul, născut la Câmpia Turzii, știe să evite cu eleganță situații neplăcute,  dar este incomod cu cei care l-ar dori  naiv sau  depășit de desele situații pe care majoritatea persoanelor publice le întâmpina în peisagistică artistică mioritică destul de presărată cu scandaluri și conflicte notorii.

Nu este  certăreț, dar dacă încerci să-i “sari pragul”, nu o să-ți fie ușor.

Paul are mereu atât argumente cât mai ales contra-argumente în cazul în care e atacat, bine analizate și obiective.


Chiar dacă artistul mi-a marcat adolescența si și viața, el nu are nevoie de ”periajul” meu, ci de impresiile personale ale oricui l-a cunoscut mai îndeaproape, pentru că doar astfel îl poate cunoaște mai bine și lumea.

Personalitatea lui este o tema inedită în România, unde nu este mereu prea bine înțeles, de aceea Paul Ciuci are nevoie și de astfel de ”destănuiri” precum cea a mea, aci de față.

El cânta, compune, proiectează și-i merge bine pentru că a învățat demult lecția “neîmpărțirii orzului pe gâște”.

Calin Daniel Cruceru

 

Leave a reply