luni, septembrie 26

VIDEO Paul Ciuci: Când am ajuns în SUA, prima oprire a fost în „Tower of Records,” din Manhattan. Era în 1989

Acolo am luat și albumul de care nu știam: cel de debut al lui Joe Satriani, Not of this Earth.
0
1139

Paul Ciuci, muzician și lider al formației Compact, a postat pe contul lui de  Facebook o amintire din anul 1989, cu puțin înainte de a pleca in Statele Unite

 

 

„Salut, prieteni!

„Era anul 1987.
Am citit atunci în Guitar Magazine că în San Fransisco trăiește profesorul de chitară a lui Steve Vai și a lui Kirk Hammet.
Numele lui: Joe Satriani! A fost destul ca să mi se aprindă luminițele și interesul. Printr-o relație de prietenie cu cineva din societatea coruptă, putredă și capitalistă americană am reușit să primesc în țară o casetă audio: „Surfin’with the Alien”!
Eram la Costinești și aveam seară de seară concerte la terasă Tineretului. Am ascultat cântecele toate de foarte multe ori și am știut atunci că un nou drum se deschide în muzică instrumentală și un guitar hero s-a născut și va domină în curând scenă muzicală rock de peste tot.
Chiar dacă erau destui foarte buni „în piață” precum Blues Saraceno, Joey Taffola, și peste toți marele Yngwie…  (Yngwie Malmsteen, n. r.)
Mike Varney era un producător la acea vreme foarte prolific (descoperea talente la foc automat pe care apoi îi făcea cunoscuți).
Am ascultat „Satch Boogie”, „Always with you always with me” și alte cântece din album. Era în „heavy rotation”, în mintea mea…
Apoi le-am învățat pe cele două amintite mai sus notă cu notă … (ușor de spus și dificil de făcut pentru că nu aveam la îndemână partituri(și dacă aveam nu-mi foloseau pentru că nu știam note,nu aveam instrucțiuni video.
Astăzi totul e mai simplu, dar atunci…
Așa că m-am bazat pe ce mi-a dat Dumnezeu și pe ce auzeau urechile mele.
După ceva timp, alături de Yogi, Costi și Alex, am cântat live aceste cântece.

Aveți mai jos clipul filmat în 1989, cu câteva luni înainte de a pleca în America, unde, ca un fapt divers, prima oprire a fost în Tower of Records din Manhattan, unde am luat și albumul de care nu știam. Cel de debut al lui Joe Satriani: “Not of this Earth”.

„Să fiți înțelepți și prudenți. Sănătatea voastră este singură care contează.”
(filmare din colecția lui Lenard Yogi Joszef)”, incheie postarea artistul.

 

 

Leave a reply