VIDEO. Pandemia îngroapă România! Vinovați: asasinii de la vârful politicii și oamenii simpli care îi ascultă

0
1405

Coronavirusul e de nestăvilit. România devine pe zi ce trece epicentrul COVID în Europa, după ce abordase exemplar pandemia în perioada de început.

Ziua de vineri, 10 iulie, va fi înregistrată ca un un nou bilanț de coșmar.

592 de cazuri noi de coronavirus au fost depistate în ultimele 24 de ore în România, potrivit celui mai recent bilanț al autorităților. Alte 13 persoane au murit. La terapie intensivă se află în prezent 236 de pacienți. Numărul testărilor noi este de 14.680, fiind a doua zi cu cele mai multe testări după 29 aprilie, când au fost efectuate 16.684.

În ritmul acesta, România se apropie cu pași rapizi de situația din țări precum Kîrgîstan sau Khazahstan, unde s-a petrec exact ca la noi: inițial, oamenii au respectat măsurile de carantină, după care, la îndemnul liderilor politici iresponsabili și a presei conspiraționiste, n-au mai dat doi bani nici pe măști, nici pe distanță, nici pe igienă.

Rezultatul: sistemul sanitar a picat, morgile nu mai fac față, infectații pică pe stradă fără să-i mai salveze cineva, pacienții cu alte boli nu mai au acces la spitale din cauza sufocării acestora cu bolnavi de COVID 19.

Populația nu mai primește practic asistență medicală normală, iar măsurile de carantină luate din nou de autorități par să fie tardive.

România s-a înscris deja pe același traseu, aruncând la coș succesele din lunile martie și aprilie, când devenise un exemplu de bune practici pentru Europa grație seriozității măsurilor de carantină și a fermității autorităților.

Dar liderii politici iresponsabili, ajutați de ziariști aliați lor, au provocat o nouă criză ce parela acest moemnt cea mai gravă din Europa din perspectiva creșterii rapide a cazurilor noi.

Situația a fost descrisă clar de jurnalistul Dan Tăpălagă, într-o analiză publicată pe G4Media.

”Autoritățile române lansează apeluri disperate la populație să nu lase garda jos, deși ele însele par să fi abandonat lupta cu coronavirusul. Explicația este la îndemâna oricui: se apropie alegerile locale. Niciun primar, niciun șef de consiliu județean nu-și dorește noi restricții, izolări și carantinări în orașul sau județul lui.

Apoi, valul de negaționiști, de conspiraționiști și de covido-sceptici s-a umflat, a făcut masă critică. Politicienii se tem să-l mai înfrunte deschis, se tem de o reacție violentă de respingere a restricțiilor cum se întâmplă la Belgrad. Cu maximă inconștiență și iresponsabilitate, liderii PSD, Pro România și ALDE le-au cântat în strună  tuturor conspiraționiștilor și negaționiștilor, ridicând și mai tare acest val periculos de scepticism și relaxare”, scrie Dan Tăpălagă.

Observațiile jurnalistului ne pot conduce la ideea că nimic nu ne mai poate salva de o criză fără precedent. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 592 noi cazuri de îmbolnăvire, iar la ATI, în acest moment, sunt internați 236 de pacienți.

Dar lideri ca Marcel Ciolacu, Victor Ponta sau Călin Popescu Tăriceanu nu-și fac prea multe griji. Din caselor lor luxoase și călare pe sume imense de bani, respectivii continuă să îngroape România cu discururile lor populiste, electoraliste și aducătoare de moarte. Sunt principalii vinovați. Lor li se alătură ziariștii, televiziunile și publicațiile conectate la propaganda rusească de tip fake news și toți oamenii simpli care le împărtășesc conspirațiile criminale.

Leave a reply