vineri, octombrie 22

VIDEO. Noi imagini care arată haosul din Capitoliu. O nouă dovadă că a fost ”Mineriada” lui Trump

0
1285

În imaginile înregistrate de unul dintre activiști, mulțimea este observată înaintând în Capitoliu, confruntându-se cu poliția, smulgându-i scuturile de protecție și forțând ușa clădirii.

Scenele demonstrează o dată în plus comparația cu Mineriadele lui Ion Iliescu din anii 90, când huliganii au atacat instituțiile statului ca niște teroriști în civil.

Deși, speriat de consecințe, Trump a condamnat joi violențele, mesajele de acum două zile în care i-a îndemnat pe fanaticii săi să atace sunt deja probe la dosarele care îl vor inculpa foarte probabil pentru instigare la ură și punerea în pericol a siguranței statului.


Se vede cum mulțimea atacatoare formează un ”corp la corp” care împinge împotriva forțelor de securitate ce refuză să permită intrarea, chiar și încheieturile unui polițist pot fi văzute sângerând în efortul de a opri cu scutul său avansul invadatorilor.

Sentimentul este claustrofob din cauza coridorului îngust de acces în clădire unde protestatarii și poliția se înghesuie.

Forțele de securitate reușesc să-și revină câțiva metri, dar protestatarii reacționează violent, contraatacă împingând cu scuturile pe care le-au luat de la agenți și chiar încearcă să scoată măștile de gaz. În acea luptă, unul dintre agenți este prins între o ușă și un scut și țipă de durere.

VEZI ȘI:

INTERVIU. Mesajul lui Cristian Diaconescu pentru românii pro-Trump din SUA și ce va păți președintele după atacul asupra Capitoliulu

Leave a reply