vineri, ianuarie 17

VIDEO. Ne întoarcem la Pământ? Cum ne obligă criza actuală să revalorăm viaţa arhaică de odinioară

2
1659

Ieri seară, între ora 21.30 şi 22.30 (ora României), lumina s-a stins pe Terra. A fost, ca în fiecare ultimă zi de sâmbătă a lunii martie, un nou semnal simbolic pentru ca omenirea să conştientizeze pericolul care aşteaptă la cotitură şi devine tot mai ameninţător.

„Natura și capacitatea sa de regenerare trebuie să ne inspire în aceste momente dificile. Toți facem parte din soluția problemelor de mediu cu care ne confruntăm și acum este crucial ca toți să fim acasă să fim din nou împreună în curând”, a explicat Juan Carlos del Olmo, secretarul general al WWF Spania, filială a organizaţiei care a iniţiat în 2007 evenimentul „Ora Pământului”, în Sydney (Australia).

A început ca un gest simbolic și a devenit unul dintre cele mai mari evenimente de mobilizare de protecţie a mediului din istorie. De fapt, în această perioadă, peste 180 de țări și milioane de cetățeni, companii, municipalități și instituții s-au alăturat campaniei.

Într-un scurt dialog video pentru LUMEA LIBERĂ TV, Laurenţiu Ciocăzanu şi Nick Burchel au dezbătut faţă în faţă cum schimbă criza coronavirus percepţia noastră despre Pământ.

„Criza asta a coronavirusului m-a făcut să mă gândesc să cumpăr o bucată de teren aici, pentru o fermă, ceva… Ca o oportunitate pentru astfel de vremuri, în care eşti nevoit să stai în casă. Vine din subcobştient dorinţa asta de a fugi către pământ, cumva că faci parte din el, îţi dă alt simţământ”, spune Nick Burchel.

„Dacă mergi 50 de kilometri spre interiorul Peninsulei, poţi să cumperi chiar şi un sat, sunt multe locuri abandonate din care lumea a plecat şi care acum pot deveni oportunităţi. Cred că multe lume valorează acum legătura cu pâmântul. Oamenii pot spune, Doamne fereşte dacă mai vine o altă criză…”, spune şi Laurenţiu Ciocăzanu

Discuţia integrală, în emisiunea de mai jos.

2 comments

Leave a reply