marți, octombrie 19

VIDEO. Momentul în care Tomac anunță că își dă demisia de la șefia PMP

0
1576

Liderul PMP Eugen Tomac a făcut o declarație la sediul PMP în care și-a anunțat demisia de la șefia partidului.

”Considerând că în democrație este esențial să privești cu realism spre rezultate, am avut rezultate bune dar și județe cu rezultate proaste. Având în vedere această situație, vreau să spun că în mod clar am obținut un rezultat bun în condițiile date. Ne-am fi dorit să fie mult mai mare. Vreau să le mulțumesc enorm românilor din Republica Moldova. Peste 30% au votat PMP. Avem un scor de 4.94%. Am făcut contestații. Sunt peste 1.200 de contestații. Nu punem sub semnul întrebării însă aceste alegeri. Consider că în politică lucrurile trebuie analizate prin prisma rezultatului. Am avut o ședință lungă cu colegii mei din conducerea PMP. Am luat decizia că îmi asum acest rezultat care mă nemulțumește și mi-am depus demisia din funcția de președinte PMP, urmând ca Marius Pașcan să preia șefia interimară. Sunt 7 ani de activitate în care am luptat zi de zi pentru acest partid. Îi mulțumesc domnului președinte Băsescu, le mulțumesc colegilor”, a spus Tomac.


Potrivit rezultatelor aproape finale ale BEC, partidul fondat de Traian Băsescu n-a mai reușit să treacă pragul electoral, deși este foarte aproape de 5%.

Principalul motiv este apariția AUR, formațiunea favorită a Moscovei, care a rupt masiv din voturile PMP în Diaspora, mai ales în Republica Moldova.

Băsescu a înțeles că Moscova a îngropat PMP

Cât a fost președintele României, Băsescu l-a avertizat pe Putin că ”Marea Neagră nu mai e lac rusesc”. Putin n-a uitat și a lovit prin AUR…

Traian Băsescu a declarat că vede brațul Moscovei în ascensiunea AUR.

”Am văzut multe figuri cu ochii oblici pe-acolo. E un turn înalt de troli la Sankt Pettersburg. Nu exclud să se fi băgat și în România. S-au băgat și în Brexit, și în alegerile din SUA (n.r. – ajutându-l pe Donald Trump), de ce să nu se fi băgat și în România? Acest lucru mă obligă să gândesc măcar. Dar nu am nicio dovadă, acest lucru este o speculație, însă sunt lucruri care mă pun pe gânduri, pentru că au beneficiat de mari investiții pe internet. Și au avut o campanie agresivă în Diaspora, au luat steagurile, s-au dus cu ele peste tot…”, a spus Traian Băsescu într-o intervenție skype la Digi.

Fostul președinte a afimat că procedeul folosit de ruși a fost utilizat și în scandalul Cambridge Analytica, prin care mesaje mincinoase, plătite pe Facebook, au ajuns la cetățenii britanici și, repetate insistent, i-au convins pe mulți să voteze ruptura de UE.

Rusia a fost prima interesată să distrugă relația Marii Britanii cu Europa, pentru că scopul ei este să creeze tensiuni și crize pe continent.

Băsescu sugerează astfel că investițiile masive făcute de cei de la AUR pe internet, cu filmulețe și postări trimise masiv și cu dedicație către mulți români, au avut în spate expertiza Rusiei în domeniu.

 

VEZI ŞI:

Ludovic Orban, cea mai frumoasă demisie din ultimii 30 de ani de Românie liberă

Mesajul de aducere aminte al lui Mălin Bot pentru cei care au votat cu AUR

Să fie Siegfried Mureșan? Trei oameni pe lista din care Klaus Iohannis va alege viitorul prim-ministru

”Am văzut mulți băieți cu ochii oblici pe acolo”. Băsescu sugerează că AUR a primit ajutor din Rusia

Leave a reply