sâmbătă, noiembrie 27

VIDEO. Momentul în care Ilie Bolojan anunță concedierea angajaților din Consiliu Judetean Bihor

0
1316

Vestea reformei radicale din Bihor anunțată de Ilie Bolojan, noul președinte al Consiliului Județean, a devenit deja virală. La finalul acestui articol, găsiți înregistrarea video (de la minutul 21:00) cu momentul în care Bolojan le dă vestea proastă celor angajați în instituție de către fosta conducere PSD.

În prima sa conferinţă de presă de la preluarea mandatului, cu exact o săptămână în urmă, Ilie Bolojan a anunţat o reorganizare din temelii a instituţiei, în urma căreia de la 1 decembrie vor fi concediaţi 86 de angajaţi, iar în instituție vor mai lucra doar 88, după cum a relatat ziarul e-Bihoreanul.


Asta înseamnă “reducerea personalului de la 174 de posturi (n.r. – efectiv ocupate din cele 195 existente în organigramă), aşa încât din 1 decembrie ne propunem să rămânem cu 88 de angajaţi”, a dezvăluit presei fostul primar al Oradei.

Nu aveau loc în birouri!

Noul preşedinte al CJ Bihor a spus că, în unele cazuri, oamenii nici nu au spaţiu corespunzător în birouri, fiind prea mulţi. 

De asemenea, Bolojan a arătat că a găsit un adevărat CJ paralel, adică “o direcţie de turism vizavi de teatru (n.r. – Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică)“, dar şi o alta vizavi de Primărie (n.r. – Agenţia pentru Managementul Destinaţiei).

“De aceea nu s-au terminat lucrările în Piaţa Ferdinand la timp că erau cozi de turiști” de care se ocupau aceste structuri”, a comentat, ironic, noul președinte al CJ Bihor.

270.000 euro lunar pentru salarii

Noul preşedinte al CJ a devenit primul care a făcut publice cheltuielile de salarizare a personalului instituţiei, arătând că lunar acestea se ridică la 270.000 euro, în condiţiile în care multe persoane plătite de CJ efectiv nu aveau “obiectul muncii”.

Bolojan a dezvăluit că mulţi angajaţi au fost “implicaţi” şi în proiecte cu fonduri nerambursabile, dar cu mize şi valori mici, în timp ce echipele de proiect erau supranumerare, astfel că participanţii au încasat, pe lângă salarii, şi bonusuri de până la 50% (în timp ce la Primăria Oradea, spre comparaţie, limita maximă a fost de 30%, dar pentru proiecte într-adevăr importante şi cu echipe reduse ca efective.

”Vom funcționa mai bine cu bani și angajați mai puțini”

Noul preşedinte al CJ a precizat că pe locurile eliberate prin concedieri “nu va fi adusă altă clientelă politică”, “nu vom înlocui politrucii altora cu politrucii noştri”.

Totodată, Bolojan a precizat că începând de săptămâna viitoare, selectarea persoanelor care vor rămâne angajate în cadrul CJ se va face prin testare.

“După votarea organigramei, acolo unde vor fi două sau mai multe persoane doritoare să ocupe un post, departajarea se va face prin examen”, a spus el, adăugând că în comisiile de examinare, cu membri din afara instituției, vor fi reprezentaţi şi actualii angajaţi.

“Cu toate supărările, se va dovedi că în perioada următoare Consiliul Judeţean va funcţiona mai bine cu jumătate din personal”, a încheiat Bolojan , subliniind că toţi banii economisiţi prin neplata de salarii unor persoane care nu le merită vor fi direcţionaţi spre cofinanţarea proiectelor de dezvoltare a judeţului.

Leave a reply