VIDEO: Maradona moare în aceeași zi cu Fidel Castro. Acesta l-a primit în lacrimi, la Havana: ”Gracias, Diego!”

1
2178

Diego Armando Maradona și Fidel Castro s-au lăudat întotdeauna cu o prietenie strânsă pe care au făcut-o publică ori de câte ori au putut prin diferite instantanee și videoclipuri.

Și ca un capriciu al destinului, moartea vedetei argentiniene vine în aceeași zi cu cea a fostului lider al Cubei, deși cu o distanță de patru ani.

Liderul revoluției cubaneze a murit la vârsta de 90 de ani, în timp ce El Pibe D’Oro” la 60 de ani, ca urmare a unui stop cardiorespirator.


Prietenia care i-a unit pe fotbalist și președintele Cubei datează din 1987, la scurt timp după ce Maradona a ridicat marele trofeu la Cupa Mondială din Mexic 86. A

rgentinianul își arătase mereu marea admirație și devotamentul față de Fidel Castro, pe care îl considera „cel mai mare din istorie”, egalul lui Che Guevara.

Admirația pentru aceste două personaje a fost atât de mare încât argentinianul l-a tatuat pe „Che” pe brațul drept și pe Castro pe piciorul stâng.

Prietenia dintre Maradona și Fidel Castro a fost atât de puternică încât, la începutul anilor 2000, a ieșit la iveală faptul că liderul cubanez a făcut toate intervențiile posibile pentru a-l ajuta pe prietenul său să se detoxifice și să iasă din lumea întunecată a drogurilor.

„Fidel, dacă am învățat ceva de la tine de-a lungul anilor de prietenie sinceră și frumoasă, este că loialitatea este de neprețuit”, i-a scris fotbalistul, prietenului său Fidel, într-una dintre numeroasele scrisori care i-au fost trimise, dezvăluie ziarul AS.

Rămâne celebru interviul luat de Maradona lui Castro, când acesta îi spune în lacrimi argentinianului, la început discuției (video mai jos):

”Mulțumesc, Diego, pentru vorbele tale. Te aștept de când s-a anunțat vizita ta. Niciodată nu mi-am imaginat că mă vei intervieva…”.

1 comment

Leave a reply