sâmbătă, iunie 15

VIDEO. Jafuri și vandalism ieri noapte la Chicago

0
1445

 

Mii de oameni au invadat străzile din centrul orașului Chicago ieri noapte, jefuind magazine, spărgând geamurile și provocând pagube serioase pe cele mai cunoscute străzi ale orașului, anunță ABC news.

Două persoane au fost împușcate, 13 polițiști au fost răniți și au fost efectuate peste 100 de arestări, a declarat poliția din Chicago luni dimineață.

Videoclipurile postate pe rețelele de socializare au arătat mulțimi de oameni care spărgeau geamurile și intrau în magazine de-a lungul Michigan Ave,  State Street și părți din cartierul Gold Coast, zona de Sud și cea de Nord a orașului.

Seful Poliției Chicago, David Brown, a declarat luni că peste 400 de ofițeri au fost prezenți în centrul orașului, după ce ofițerii au fost anunțați despre postările de pe rețelele de socializare care încurajau oamenii să meargă la firmele din centrul orajului să le jefuiască.

Criminalii au ieșit în stradă cu încrederea că nu vor exista consecințe pentru acțiunile lor”, a spus Brown.

Postările de pe social media au început ca reacție la împușcarea unui cetățean de culoare în care poliția a fost implicată în zona de sud a metropolei, duminică seară, a spus Brown.

Drept urmare, se vor impune restricții de circulație, ce vor intra în vigoare luni seara. Accesul în zona centrului va fi restricționat începând cu ora 20:00. până la 6 a.m., au declarat oficialii orașului.

Primarul Lori Lightfoot a declarat, luni, că poliția din Chicago va colabora cu alte agenții din zonă pentru a se asigura că jafurile nu se vor extinde și în alte cartiere.

Pentru rezidenții noștri, vreau să vă asigur că facem tot ce putem pentru a vă restaura casele și afacerile”, a spus Lightfoot. „Și pentru cei care se angajează în acest tip de comportament infracțional, să fim clar, venim după voi.”

Martorii oculari au descris vandalismul ca fiind un „efort coordonat”, cu mai multe mașini care au transportat grupuri de oameni, care apoi spărgeau geamuri și jefuiau marfa din magazine, dispărând rapid, înainte ca poliția să poată să ajungă la fața locului.

Violențele și vandalismul sunt o continuare la cele începute la sfârșitul lunii mai, la Chicago, când au izbucnit protestele de stradă împotriva brutalității poliției, ca urmare a uciderii lui George Floyd, un afro-american din Minneapolis.

Imagini de la vandalismele din luna mai.

Două persoane au fost împușcate în incidente separate în timpul jafurilor, a spus poliția.

Un agent de pază a fost rănit într-o împușcare pe North Clark Street, potrivit oficialilor departamentului de pompieri din Chicago. El a fost dus la Spitalul Northwestern memorial în stare critică.

Un al doilea bărbat a fost împușcat în jurul orei 2 dimineața, în apropiere de strazile Madison și  Wabash, au declarat oficialii pompierilor. El a fost, de asemenea, dus în Northwestern în stare critică.

Jurnaliștii de la ABC7 au auzit împușcături în apropierea străzilor State și Lake, luni dimineață, în timp ce poliția a răspuns la jafuri.

Poliția din Chicago a confirmat că un ofițer a schimbat focuri de armă cu un suspect, în apropiere de Michigan Avenue și Lake Street.
Potrivit poliției, ofițerii au arestat unul din suspecții care jefuia, când un vehicul care circula spre sud pe Michigan Avenue s-a oprit pe Lake Street și a tras mai multe focuri de armă către ofițeri. Niciun ofițer nu a fost rănit în împușcături, a spus poliția.

Un alt grup de jefuitori a vandalizat magazinul de aparatură electonică Apple Store din Lincoln Park, a spus poliția.

Hoții au reușit să doboare ușa de sticlă a mgazinului de pe strazile Halsted și Clybourn și să intre în interior. Nu se știe încă cu ce mărfuri au reușit să fugă hoții, a mai declarat poliția, care au mai spus că vandalismul din magazinul Apple a fost coordonat concomitent cu cel de la magazinul Best Buy și cel din zona centrală.

Imagini cu protestele si vandalismul de la sfarșitul lunii mai de la Chicago.

 

Leave a reply