VIDEO. Italia vede izbăvirea. “În 10 zile, va scădea SEMNIFICATIV numărul de infectaţi cu coronavirus”

0
1810

Cea mai devastată ţară din Europa! Aproape 100.000 de persoane infectate şi peste 10.000 de morţi. Din cauza coronavirusului, zeci de mii de români s-au întors acasă, speriaţi de dimensiunile epidemiei sau rămaşi fără locuri de muncă din cauza blocajului economic.

Măsuri dure de carantină, spitale sufocate şi disperare emoţională. Dar cu toate acestea, Italia începe să vadă lumina de la capătul tunelului în care a aruncat-o cea mai gravă criză din ultimele decenii.

“Suntem în vârful epidemiei și cred că într-o săptămână, maxim 10 zile, vom observa o scădere semnificativă a cazurilor”, au estimat duminică oficiali din guvernul italian.

Vicepremierul italian al Sănătății, Pierpaolo Sileri, a estimat că numărul infecțiilor cu coronavirus din țară va începe să înregistreze o scădere semnificativă într-o perioadă maximă de 10 zile, potrivit unui interviu acordat BBC.

“În ultimele zile am observat o creștere a cazurilor, dar s-a datorat creșterii testelor”, a explicat el în interviu, într-un moment în care țara se apropie de pragul de 100.000 de infecții.

Conform bilanțului de sâmbătă, 889 de persoane au murit începând de vineri în toată țara din cauza coronavirusului, la un număr total de 10.023 de decese, iar numărul de cazuri noi a crescut ușor până la 5.974 într-o zi, ajungând la un total de 92.472 de persoane infectate.

„Cred că măsurile de izolare funcționează”, a afirmat el, înainte de a evalua în mod pozitiv răspunsul guvernului italian.

“Adevărul este că am avut foarte mult ghinion. Multe dintre focarele au fost concentrate într-o zonă foarte activă a țării, Lombardia și nu am găsit niciodată aşa-numitul pacient zero (sursa de răspândire a virusului)”, a explicat el.

Virologul de la Universitatea din Milano, Fabrizio Pregliasco, a fost de acord și cu această estimare.

 

“Deși valoarea numerică a victimelor este în creștere, percepem clar o încetinire a creșterii. Încă nu am intrat în faza de declin, dar este un semn bun”, a explicat el pentru ziarul La Repubblica.

Giuseppe Conte

În plus, premierul italian Giuseppe Conte (alăturat) a anunțat că guvernul va distribui bonuri alimentare celor mai defavorizați, în special în zonele afectate de întreruperea activității economice din țară din cauza pandemiei coronavirusului.

Anunțul a venit după ce Poliția a fost nevoită să desfășoare agenți pentru a monitoriza supermarketurile din Sicilia, în urma unor jafuri din sudul țării.

Guvernul a deblocat fonduri în valoare de 400 de milioane de euro „destinate municipalităților, care vor trebui să le dedice oamenilor care nu au bani să cumpere mâncare”, a explicat premierul în cadrul unei conferințe de presă la Palatul Chigi, din Roma, sediul guvernului. “Acest lucru va permite emiterea de obligațiuni alimentare”, a spus el.

“Trebuie să construim un lanț de solidaritate, nimeni nu va fi abandonat în voia sorţii”, a promis el. „Scopul nostru este de a garanta lichiditatea familiilor, a companiilor și a oamenilor care lucrează.”

 

Leave a reply