sâmbătă, noiembrie 27

VIDEO. Inventatorul danez Peter Madsen, ucigaşul jurnalistei suedeze, a evadat pentru scurt timp din închisoare

0
323

Inventatorul danez Peter Madsen, condamnat la închisoare pe viaţă după ce a fost găsit vinovat de uciderea jurnalistei suedeze Kim Wall la bordul submarinului său artizanal, a fost arestat marţi, în apropiere de Copenhaga, după ce a reuşit să evadeze din închisoare, ameninţând personalul penitenciarului că are asupra sa o bombă, au declarat autorităţile daneze pentru AFP.

Înconjurat iniţial de poliţie în apropierea închisorii Albertslund, la periferia Copenhagăi, deţinutul a fost reţinut şi „evacuat” marţi la prânz, a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter poliţia daneză. Forţele de ordine au confirmat anterior AFP scurta tentativă de evadare a lui Peter Madsen, în timpul căreia a reuşit să ajungă la câteva sute de metri de penitenciarul în care îşi ispăşeşte pedeapsa.

Potrivit tabloidului danez Ekstra Bladet, evadarea a avut loc către ora locală 10.00 (11.00, ora României). Peter Madsen ar fi ameninţat personalul penitenciarului cu un obiect „asemănător unui pistol” şi a luat un ostatic înainte să evadeze.


Martori declară pentru presa daneză că Madsen conducea o camionetă albă în momentul în care a fost înconjurat de poliţie, la câteva sute de metri distanţă de închisoare. El nu a fost arestat imediat. Înainte de arestare, el a rămas mult timp aşezat pe iarbă, sprijinit cu spatele de un rând de arbori, înconjurat de doi poliţişti culcaţi la pământ, cu armele aţintite asupra deţinutului, porivit unor imagini difuzate de presă, scrie adevarul.ro.

Peter Madsen, un inventator în vârstă de 49 de ani, a fost condamnat în aprilie 2018 de uciderea jurnalistei Kim Wall, la vârsta de 30 de ani, după ce aceasta a venit să-l intervieveze la bordul submarinului său, în august 2017. În timpul procesului, el a recunoscut că a tăiat în părţi trupul neînsufleţit al femeii, după care l-a aruncat în Marea Baltică, însă a spus că tânăra a murit accidental.

Peter Madsen şi-a recunoscut însă pentru prima oară vina luna trecută, într-un documentar difuzat de televiziunea daneză. „Există numai un singur vinovat şi acela sunt eu”, a declarat el.

VEZI ŞI:

BREXIT. Ce nu le spune Boris Johnson englezilor despre ruptura de UE. ”Vor să ne controleze libertatea”

Boris Johnson avertizează Marea Britanie: vine al doilea val COVID!

În Marea Britanie, nu am auzit niciun medic să spună că nu există coronavirus sau că e o închipuire”

Leave a reply