VIDEO. În vizită la barajul Hoover din Las Vegas

0
1328

Unul din cele mai impresionante lacuri de acumulare din Statele Unite, este barajul Hoover, din deșertul Mohave, statul Nevada, nu departe de orașul luminilor, Las Vegas.

Barajul, în formă de semicerc, este situat în Black Canion, pe râul Colorado, la granița dintre statele Arizona și Nevada. A fost construit între 1931-1936 în timpul Marii Recesiuni din Statele Unite, și-a costat aproximativ 664 de milioane de dolari, la valoarea de azi a dolarului. Structura barajului are 379 de metri lungime, 221 metri înălțime, și poate stoca un volum de aproape 2,5 milioane de metri cubi de apă. Lacul Mead, format în spatele lui, are 180 kilometri lungime și 162 metri adâncime, când este plin la capacitate, și se află la 372 de metri altitudine față de nivelul mării.

Un număr de peste 100 de muncitori au murit în timpul construirii barajului. Peste 21,000 de muncitori au lucrat, în total, la ridicarea lui, în apropiere fiind construit un orășel din temelie, pentru muncitorii care lucrau pe șantier.

Când am  vizitat Las Vegas-ul am dat o fugă și până la acest obiectiv turistic renumit, pentru a face un scurt material video.

Leave a reply