sâmbătă, iulie 20

VIDEO. China a redeschis şcolile. În ce condiţii învaţă acum elevii şi studenţii. „Spoiler” de protecţie pentru cei mai mici

0
862

Un total de 180 de milioane de elevi şi studenţi chinezi, din cei 280 de milioane câţi există înregistraţi oficial în total, s-au întors la cursuri, după ce pandemia coronavirusului a explodat în Wuhan, provincia Hubei, şi a blocat practic regiunea trei luni de zile.

Cu toate acestea, tinerii studioşi au făcut acest lucru cu controale stricte și măsuri de securitate pentru a împiedica apariția unor noi focare COVID-19, ceea ce ar fi determinat revenirea țării asiatice la situația sa inițială.

Elevii din cursurile primare, de exemplu, s-au întors la școală cu ecrane de protecție, în timp ce celor mai mici, din clasele de educație timpurie, li s-au oferit pălării cu un metru și jumătate de protecţie sub forma unui spoiler, pentru a-și păstra distanța de semenii lor.

În schimb, elevii din clasele superioare stau la doi metri unul de altul, ca și cum ar fi un examen. În plus, li se cere să mănânce la aceeași masă de studiu, iar în băi pot fi doar trei persoane la un moment dat.

Dar acestea nu sunt singurele măsuri care au fost puse în aplicare. Toți studenții sunt supuși unui control al temperaturii la sosirea lor în centrul de studiu și la întoarcerea lor acasă. O măsurare care se repetă chiar și în timpul cursurilor. Iar angajaţii şcolilor le dau geluri dezinfectante.

Guvernul chinez a recurs la închiderea tuturor centrelor de învățământ, de la grădinițe la universități, pe 12 februarie.

Leave a reply