(Video). Imagini cutremurătoare! Explozie într-o piață din apropierea unui pod din orașul ucrainean Irpin

0
1053

„În a 11-a zi a războiului Rusiei împotriva Ucrainei, o explozie a avut loc într-o piață din apropierea unui pod din orașul Irpin, la câțiva metri de civilii care așteptau evacuarea” conform Agenției Anadolu.

În același timp, Rusia a bombardat şi avariat baza aeriană a armatei ucrainene de la Starokosteantîniv, cu arme cu rază lungă de acţiune de mare precizie, a anunţat duminică Ministerul rus al Apărării.

„Forţele armate ale Rusiei continuă să lovească infrastructura militară a Ucrainei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării rus, Igor Konaşenkov.

„În dimineaţa zilei de 6 martie, au fost realizate lovituri cu armament de înaltă precizie cu rază lungă de acţiune. Baza aeriană a forţelor armate ucrainene de la Starokosteantîniv a fost avariată”, a adăugat el.

Konaşenkov a mai declarat că un sistem antirachetă de tip S-300 controlat de armata ucraineană a fost distrus de rachetele ruseşti.

Oficialul rus a mai susţinut că Rusia a doborât 10 avioane şi elicoptere ucrainene în ultimele 24 de ore,” conform Digi24

Ultimul bilanț prezentat al pierderilor estimate pe care le-a suferit armata rusă de la declanșarea invaziei, pe 24 februarie. 

Peste 11.000 de soldați 

285 de tancuri 

985 transportoare blindate 

109 sisteme de artilerie 

50 lansatoare de rachete 

21 sisteme antiaeriene 

44 avioane  

48 elicoptere 

447 vehicule de luptă 

2 ambarcațiuni 

60 de cisterne 

4 drone 

 

Leave a reply