(VIDEO). Îl va opri Boris Johnson pe Putin? Care este planul premierului britanc pentru a-l face pe Vladimir Putin să eșueze în Ucraina

0
1465

Premierul britanic va face apel la comunitatea internațională să își reînnoiască „efortul concertat” împotriva Moscovei, printr-un „plan de acțiune în șase puncte” care va fi anunțat duminică.

Premierul britanic Boris Johnson va prezenta un „plan de acțiune” internațional pentru „oprirea” invaziei ruse a Ucrainei și multiplicarea întâlnirilor diplomatice la Londra în zilele următoare, a informat biroul său sâmbătă (03.05.2022).

După un val „fără precedent” de sancțiuni occidentale împotriva intereselor Rusiei pentru ofensiva militară din Ucraina, Johnson urmează să facă un apel la comunitatea internațională pentru a-și reînnoi „efortul concertat” împotriva Moscovei printr-un „plan de acțiune în șase puncte”, care va fi detaliat duminică, a declarat Downing Street într-un comunicat.

„Președintele rus Vladimir Putin trebuie să oprească (atacul) și trebuie să fim vigilenți să oprească acest act de agresiune”, a spus Johnson în declarație, conform DW.


Boris Johnson propune o coaliție umanitară internațională pentru a ajuta civilii din Ucraina, sprijin pentru capacitățile de autoapărare ale țării și o presiune economică mai mare exercitată asupra lui Vladimir Putin.

Calea diplomatică este cea preconizată pentru a obţine dezescaladarea, dar în același timp, Boris Johnson vrea lansarea unor demersuri „rapide” pentru a consolida securitatea în zona euro-atlantică.

Boris Johnson spune pe contul Twitter: „Am apreciat modul în care publicul britanic a răspuns la brutala invazie rusă a Ucrainei. De la grupuri comunitare la cluburi sportive și afaceri, toată lumea din Marea Britanie a fost unită în sprijinul lor pentru poporul ucrainean

Leave a reply