VIDEO. Henț până la moarte! Mesajul lui Peter Shilton, portarul care a încasat golul cu ”mâna lui Dumnezeu” al lui Maradona

0
1576

Imaginea lui Shilton și Maradona sărind pentru a-și disputa mingea este una dintre icoanele fotbalului, deși fostul portar nu poate digera nici acum acel moment.

“Viața mea a fost întotdeauna strâns legată de Maradona, deși nu așa cum aș fi vrut, dar sunt foarte trist să aflu vestea morții sale. El a fost cel mai bun jucător cu care m-am confruntat vreodată”, mărturisește fostul portar al Angliei, într-un articol din Daily Mail.


„A fost meciul vieții noastre”, își amintește ex-portatorul din Anglia. „Nu a existat niciun plan specific pentru a-l opri, am vrut doar să-i controlăm mișcarea pe teren și, timp de o oră, planul a funcționat pentru noi, dar nimeni nu-și putea imagina ce avea să se întâmple în continuare”, spune Peter Shilton.

Și continuă, în amintirile sale:

“Cum s-a putut? A sărit împotriva mea pe o minge atârnată și, știind că nu poate ajunge cu capul la ea, a lovit-o cu pumnul pentru a o trimite în fundul plasei. Un fault clar. O țeapă! În timp ce alerga pentru a sărbători, s-a uitat înapoi de câteva ori pentru a vedea ce face arbitrul, deoarece știa ce tocmai făcuse el. Toată lumea știa asta, cu excepția echipei de arbitri”, povestește Shilton.

Pentru jucătorul britanic, acel moment a marcat întâlnirea într-un mod definitiv.

“Asta ne-a scos din joc și, la scurt timp, i-am permis să facă o cursă pentru a înscrie al doilea gol. Fără primul, nu ar fi existat niciun al doilea”, spune el.

Shilton a trebuit să suporte multe, deoarece criticii și fanii i-au reproșat că nu a fost mai puternic în acea fază, precum și colegii săi care i-au permis lui Diego să-și interpreteze minunatul slalom în a doua lovitură.

Prin urmare, în ciuda faptului că a vorbit cu ​​ocazia morții lui Maradona, Peter Shilton nu a ezitat nici de data asta să revendice adevărul și, în același timp, să-l trimită pe Maradona le lumea cealaltă cu o datorie:

“Este o prostie, dar o prostie care mă deranjează de ani de zile, nici acum n-am să mint. Ceea ce nu mi-a plăcut este că nu și-a cerut niciodată scuze, nici măcar nu a recunoscut vreodată că a înșelat lumea, darămite să-și ceară iertare pentru asta. Cred că a fost un sportiv imens, dar cineva care nu a dat niciodată dovadă de sportivitate”.

”Mâna lui Dumnezeu” este eticheta pusă golului marcat cu această parte a corpului de fotbalistul argentinian Diego Armando Maradona în meciul dintre Argentina și Anglia pentru sferturile de finală ale Cupei Mondiale din 1986, disputat pe 22 iunie 1986, pe stadionul Azteca din Mexico City. A fost un act ilegal, intenționat și decisiv pentru victoria argentiniană, cu 2-1.

Maradona însuși a declarat după meci că golul l-a marcat „puțin cu capul și puțin cu mâna lui Dumnezeu”, iar de acolo expresia a fost preluată de presa mondială.

Leave a reply