duminică, septembrie 25

(VIDEO & FOTO). Rafturi golite la standuri de igienă personală la un supermarket din Moscova

0
475

„Videoclip care arată rafturile goale ale secțiunii de igienă personală a unui supermarket din Moscova.”

„Rafturile s-au golit în supermarketul Lenta din Irkutsk, Siberia”.

„Acest lucru se datorează panicii cumpărăturilor cauzate de sancțiuni și prăbușirea cursului rublei. Un lanț de supermarketuri la nivel național a anunțat că va raționa cereale și alte produse de bază pentru că oamenii nu le pot cumpăra în vrac”, scrie jurnalistul de origine rusă Leonid Ragozin, pe Twitter, conform Libertatea.ro.

Imaginile au ajuns și în cel mai mare ziar german, tabloidul Bild. Consecințele sancțiunilor sunt din ce în ce mai resimțite în Rusia. Guvernul Federației Ruse, în încercarea de a reduce creșterea prețurilor pe piața alimentară, a anulat pe 5 martie restricțiile existente la importul de legume din nouă țări, printre care Turcia, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Uzbekistan și Egipt.

În plus, întreprinderile din Belarus vor putea din nou să exporte carne, lapte și hrană pentru animale în Rusia, scrie Onet. Ca parte a sprijinului acordat întreprinderilor mici și mijlocii, guvernul a pregătit și un program de împrumuturi preferențiale (rata maximă a dobânzii este de 15%) cu o valoare totală de 0,5 trilioane de ruble (aproximativ 4,8 miliarde de dolari) – informează sursa citată.

Nu este disponibilă nicio descriere.
Foto Captura:  Libertatea.ro

Leave a reply