VIDEO-FOTO Exclusiv. Reportaj cu protestele și vandalismul de pe străzile din Chicago

1
1464

Marian Petruța pe străzile din Chicago

Corespondenţă din Chicago pentru LUMEALIBERA.RO de la Marian Petruţa

 

 

 

 

După o zi de proteste pașnice, aici la Chicago, ieri seară, grupuri de huligani și vandali au incendiat și distrus o mulțime de magazine din centrul metropolei. Pagubele sunt probabil de ordinul milioanelor de dolari și vom afla mai precis estimările în zilele și săptămânile ce urmează.

Din fericire, pe lângă pagubele materiale, nu au fost înregistrate decese, ci doar persoane rănite ușor, mai mulți protestatari fiind arestați.

Aceste proteste au avut loc prin mai multe orașe din Statele Unite după ce un cetățean de culoare, George Floyd,  a fost arestat și ucis cu brutalitate de un polițist alb, în vreme ce afro-americanul lupta pentru viață sa pentru că nu mai putea respira.

Într-o filmare video, care a devenit virală pe internet, s-a putut vedea cum polițistul a stat mai bine de 8 minute cu genunchiul pe gatul celui arestat, deja încătușat și culcat la pământ. Ulterior cei patru polițiști implicați în incident au fost concediați, iar apoi, polițistul principal, Derek Chauvin, a fost arestat și pus sub acuzare pentru omor.

Valul de proteste, început in Minneapolis, s-a răspândit, în doar câteva zile, în principalele orașe americane.

Vă invităm să urmăriți acest reportaj foto-video realizat, iei, la Chicago.

1 comment

Leave a reply