duminică, august 1

VIDEO Florin Cîțu: „Dragi pesediști, puneți mâna pe carte! Cititul nu a omorât pe nimeni”

Premierul îl trimite la școală pe Marcel Ciolacu
0
2684

Premierul Florin Cîțu a răspuns, luni, acuzațiilor legate de bugetul pentru anul 2021 în plenul reunit al Parlamentului, la solicitarea PSD.

 

După explicațiile date și discursul pe care președintele PSD l-a citit cu greu de pe foaie, premierul a mai avut o intervenție în care l-a trimis la școală pe Marcel Ciolacu.

 

„Nu a fost vorba despre buget aici. Cei care au discutat despre buget nu l-au înțeles. Promit că o să-mi iau eu din timp ca să vă educ. Mă gândeam să vă înscriu la școală, domnule Ciolacu și pe dumneavoastră, Paul Stănescu, la o facultate cu plată, să vă ajut.

În același timp vă spun ce vă tot spun de patru ani, de când sunt prin Parlamentul României: dragi pesediști, puneți mâna pe carte. Cititul nu a omorât pe nimeni”, a spus Florin Cîțu în plen, după ce Marcel Ciolacu a avut vizibile lacune în cititul discursului.

 

Marcel Ciolacu a avut vizibile lacune în cititul discursului.

Marcel Ciolacu: „V-am ascultat cu atenție. Ați vorbit 10 minute. În acest timp, ați mai împrumutat România cu 600 de mii de euro. O mie de euro pe secundă, furați din buzunarul fiecărui român! Pe care îi vor plăti copiii și nepoții noștri!

Dar, domnule Cîțu, nu aveți bani să le plătiți salariile restante minerilor din Valea Jiului! Care stau de 7 zile blocați în subteran! Deși… în campanie, ați găsit 2 miliarde doar pentru primarii PNL. Mită electorală! Pe aceștia ați avut de unde!!!

Domnule Cîțu, vă spun direct: Dați-le banii oamenilor!! Urgent! Nu vă mai bateți joc de ei! Sunt banii lor. Munciți!

Măcar atât să faceți… dacă în rest nu aveți nicio viziune! De aceea, tot ce puteți face este să veniți în fața Parlamentului cu un buget al austerității. Un buget al sărăciei. Un buget care nu oferă nicio perspectivă de dezvoltare României!

PSD a lăsat lui Orban un deficit de 2,8% și o datorie publică de 34% din PIB.

Orban și ”Cîțu din 2020” i-au lăsat lui ”Cîțu din 2021” un deficit de 10% și o datorie de peste 47% din PIB!

…..

V-ați prezentat deja filosofia de viață: că pe lumea asta nimic nu e gratis! Din păcate, ați dovedit că nici să mori nu e gratis! Ați tăiat până și de la ajutorul de înmormântare!

…..

Spuneți-le românilor că i-ați mințit. Recunoașteți că nici nu ați citit legea salarizării, lege pe care vreți să o schimbați.

Dacă ați fi citit-o, nu i-ați fi mințit pe români că există sporuri de 85%. Când ele sunt plafonate prin lege la 30%.

N-ați fi mințit că există spor de calculator. Când acesta este scos de 20 de ani!

Singurul spor pe care l-ați scos a fost cel din prefecturi. Pe care tot dumneavoastră l-ați dat anul trecut!

Ați spus că vreți reformă în administrație. Dar reforma nu se face cu minciuni. Cu ură. Cu învrăjbire.

Reformă înseamnă ca toți românii să o ducă mai bine, nu mai rău!

Reformă înseamnă ca România să nu mai aibă doar forță de muncă ieftină și să fie piață de desfacere, ci să aibă investiții care să aducă plus valoare!

Dar, dumneavoastră, domnule Cîțu, nu vreți de fapt nicio reformă! Pentru că nu aveți nici viziune, nici curaj și nici nu vă doriți! Și.. pentru că astăzi, 22 februarie, nu ați fost nici măcar în stare să trimiteți Parlamentului… proiectul de buget!”, a spus Ciolacu.

Florin Cîțu a început dezbaterea spunând că îl contestă “slugile lui Dragnea și ale lui Vâlcov”.

“Românii ar trebui să ştie că această invitaţie din partea PSD nu are nicio legătură cu bugetul României. Ei m-au invitat aici să vadă cât rezist la înjurăturile lor. Eu vă spun că acest prim-ministru rezistă. În acelaşi timp, să vedem cine mă contestă pe mine, cine sunt cei care mă contestă. Conducerea PSD – Sorin Grindeanu – OUG 13, cel care tremură de frică atunci când președintele României s-a dus lângă el. Mihai Tudose își lua banii în plic. Ciolacu și Stănescu își permit să vină cu amendamente. Însumate fac 6% din PIB. Propun să nu mai plătim contribuții la UE. E la limita trădării naționale !!!!”, a spus Cîțu.

Deputații PSD au venit cu mai multe figuri făcute din carton: Klaus Iohannis cu schiurile, Dan Barna cu un sac cu euro, Raluca Turcan, Florin Cîțu cu o coasă, Ludovic Orban cu un trabuc, Claudiu Năsui-hacker, Vlad Voiculesc în flăcări.

,

 

 

Leave a reply