VIDEO. Filmul care arată de ce e România un stat slab și cum poți să agresezi un om al legii ca și când ar fi sluga ta

0
501

De la o vreme, circulă pe internet astfel de filmulețe precum cel de mai jos. Când Poliția sau Jandarmeria sunt obligate să aplice legea, mai ales în timpul unei situații de criză din stare de urgență, de alarmă sau calamitate, apar diverși guralivi care se comportă cu oamenii legii ca pe maidan.

Nicăieri în lumea civilizată nu veți găsi astfel de situații. Cetățenii UE nu comentează când au de-a face cu forțele de ordine în misiune, altfel sunt săltați rapid și riscă să ajungă imediat după gratii.


În imaginile acestea, veți vedea contrariul. Cetățeanul supărat pe polițist începe să-l filmeze și să-l ia la întrebări ca și când el ar fi șeful, nu împricinatul!

O situația similară a apărut recent la Bacău, cu un patron de bar care, amendat pentru că nu respecta măsurile anti-COVID, a procedat la fel: i-a filmat pe jandarmi și i-a agresat verbal, caz unic în UE.

În toate țările democratice, cetățenii nu agresează polițistul în misiune, nu-l chestionează ca la un interviu de presă, nu face show. Dimpotrivă, dacă are o nemulțumire o depune în scris la autoritatea competentă.

Cazul acesta arată de ce este România un stat slab: pentru că forțele de ordine au devenit bătaia de joc a unora care, dacă ar face la fel în Germania, UK, Spania, Italia sau Franța, ar ajunge imediat după gratii.

Spre deosebire de România, în Germania cine comentează în fața legii este ridicat și încătușat e loc, chiar dacă e ditamai parlamentarul. Sunt deja virale imaginile cu deputatul AfD, care a fost culcat la pământ și săltat de ”Polizei” pentru că a refuzat să poarte mască.

Leave a reply