VIDEO. Filmarea bătăliei dintre viață și moarte la Terapie Intensivă. ”Noi suntem sub asediu, dar oamenii încă iau în glumă situația”

1
2125

Iresponsabilii care nu respectă măsurile anticoronavirus și toți cei care vorbesc public în derâdere despre cea mai cumplită boală recentă ar trebui să vadă reportajul făcut de jurnaliștii de la Digi 24.

Este o mărturie cutremurătoare despre felul eroic în care cadrele medicale luptă pentru salvarea vieții pacienților infectați cu COVID.

„Blocați patul!”

„Balonul!”

„Mai faceți o adrenalină, vă rog”.

Începe resuscitarea, presând ritmic pieptul pacientului cu ambele palme.

„Opriți-vă un pic!”

„Continuăm!”

Aceste mesaje disperate sunt desprinse dintr-o stare similară cu ce trăiau ostașii pe vremuri, în război. Medicii și asistenții medicali ar merita mult mai mult respect.

Fac adevărate acte de eroism, nu doar își fac meseria, cum vorbesc arogant despre ei cei care își omoară practic semenii cu iresponsabilitatea lor.

”Noi suntem sub asediu, dar oamenii încă iau în glumă situația”, spune tristă o doamnă din reportajul de la Digi 24.

Poate măcar acum vor înțelege ce grav e să tratezi în zeflemea tragedia care a lovit lumea. Nepăsarea și indiferența sunt mai grave decât boala însăși, pentru că ele conduc la cazuri tot mai multe, la decese tot mai multe, la viață la limita suportabilului pentru cadrele medicale.

Multe dintre ele ar avea motive să renunțe. Nu e viață să iei o leafă pentru o muncă făcută în condiții insuportabile, continuu, fără oprire.

Dar medicii și colegii lor din spitale rămân. Salvează vieți, ca în reportajul de mai jos. Rezistă. Până când?

1 comment

Leave a reply