VIDEO. Femeie arestată pe stradă pentru că nu purta mască. Italia s-a săturat de iresponsabili

0
1708

După ce a fost cea mai afectată țară în primul val al pandemiei pe continent, Italia a preluat treptat controlul luptei cu coronavirusul și, de moment, controlează mult mai bine situația față de perioada din primăvara acestui an.

Prețul plătit pentru impactul pandemiei în lunile martie-iunie a fost imens, dar încet-încet autoritățile de la Roma au pus stăpânire pe fenomen.

”Există deja obligativitatea purtării măștilor atât la interior, cât și la exterior. De moment, e valabilă numai pentru anumite regiuni – cele unde se înregistrează un număr foarte mare de persoane pozitive”, ne-a declarat Mariana Copilescu, româncă stabilită în Peninsulă.
Guvernul central urma să decidă în această seară dacă extinde măsura obligativității măștii la exterior în toată țara. Dar între timp a apărut deja această filmare cu persoana arestată în plină stradă și lumea și-a lumea a comentat pe larg subiectul.
Imaginile ce ar putea părea șocante în România au fost filmate de un amator în orașul Napoli, pe via Roma, strada cu același nume ca al capitalei Italiei.
Presa occidentală comentează pe larg despre măsurile dure luate de autoritățile italiene și concluzia e unanimă: în acest al doilea val al pandemiei, Italia controlează mult mai bine impactul COVID.

https://www.facebook.com/1342692487/videos/10223778152865443/

Leave a reply