sâmbătă, iulie 13

VIDEO. Reportaj „la firul ierbii”: cum se pregăteşte o grădină de legume, la Chicago

0
986

America văzută prin ochii lui Marian Petruţa. Corespondenţă de la Chicago pentru LUMEA LIBERĂ

Marin Petruţa

Pandemia ne-a schimbat viaţa, dar pasiunea pentru frumosul de lângă noi nu se schimbă niciodată. Mai mult, poate că acum începem să apreciem mai mult farmecul naturii, al pământului, utilitatea lui în regim „eco”.

Am făcut o incursiune în comunitatea românească de aici, din Illinois, şi am descoperit cum oamenii profită de această pauză provocată de coronavirus.

Am aflat cum îşi pun în practică idei creative, care „cultivă” respectul pentru planetă şi pot fi deopotrivă şi surse de viaţă, de hrană, de ce nu chiar de venit.

În scurta înregistrare video de mai jos, vă invit să intraţi cu mine în proiectul unei noi grădini de legume, unde aflăm secretele sale chiar de la cei pasionaţi de verdeaţă.

Aici, la Chicago, prietenul Lucian este în plin proces de a-și construi o grădină de legume. Și-a făcut deja mai bine de jumate de grădină cu straturi, frumos împrejmuite și dotate cu sisteme de irigație. L-am prins în plin proces de muncă. Mi-a explicat în câteva minute secretele unui sol bogat în nutrienți, cu compoziția ideală pentru a crește legume.

Leave a reply