„Ne rugăm în mod deosebit pentru fraţii păstori Cristian Ionescu şi Adrian Tişe şi familiile lor. Fratele păstor Cristian Ionescu a trimis un mesaj pe care aş vrea să vi-l citesc, şi spune aşa: ne pare rău că nu putem fi împreună cu dvs. la slujbele de azi, dar datorită faptului că membri din familiile atât a mea, cât şi a fratelui Adrian Tişe au simptome, a trebuit să intrăm într-un scurt timp de carantină până se clarifică lucrurile”.
Ştirea vine ca o lovitură de trăznet, pentru că pastorul Cristian Ionescu a pornit un veritabil război în justiţie prin care cereau anularea restricţiilor de protecţie sanitară anti-coronavirus, iar acum se pare că l-a mâniat atât de tare pe Dumnezeu cu acţiunile sale de vreme ce este el însuşi suspect de infectare cu coronavirus!
Într-o conferință de presă susținută, pe 24 mai, după slujba de la biserică, pastorul penticostal Cristian Ionescu acuza, printre altele, autoritățile din Chicago și ale statului Illinois, de tiranie și discriminare.
Motivul scandalului era somaţia adresată de autorităţile americane pastorilor câtorva biserici românești din zonă de a respecta regulile cu privire la numărul de persoane care pot participa la slujbele religioase.
Recent, primarul din Chicago, Lori Lightfoot, avertiza bisericile care încălcau restricțiile impuse de autorități cu amenzi și aplicarea legii:
„Această notificare de anulare îți este adresată ție, ca lider al congregației tale. Având în vedere riscul sporit de răspândire a COVID-19 în întrunirile de 10 sau mai multe persoane, vi se solicită să opriți totul imediat”.
Pastorii nu s-au conformat şi au atacat în justiţie deciziile de protecţie anti-COVID, dar unii dintre ei, aflăm acum, riscă să aibă COVID, iar lupta în justtiţie nu le-a adus câştig de cauză.
O Curte de Apel din statul Illinois a respins, săptămâna aceasta, ca nefondate acuzațiile aduse de bisericile neoprotestante românești Elim (penticostală) și Logos (baptistă), din zona metropolei Chicago, într-un proces intentat împotriva guvernatorului statului. Cele două biserici sunt conduse de pastorii fundamentaliști Cristian Ionescu și Daniel Chiu.
Decizia a venit la scurt timp după o altă sentinţă dată de Curtea Supremă a Statelor Unite, care a respins cu 5 voturi la 4 o cerere a unei biserici penticostale din California, care solicita renunțarea la restricțiile impuse de autoritățile statale pentru protecţia anti-COVID 19.
Atât judecătorul John Roberts, de la Curtea Supremă, cât și cel de la Curtea de Apel, au argumentat în deciziile lor că restricțiile impuse la nivel de stat nu încalcă drepturile prevăzute de Constituție.
Ba mai mult măsuri similare de restricție și chiar unele mai severe sunt impuse unor alte activități, precum concerte, nunți, cinematografe, teatre etc. În cazul bisericilor românești judecătorul afirmă că nu au fost restricționate drepturile religioase, iar guvernatorul avea tot dreptul să impună acele măsuri.