sâmbătă, noiembrie 27

VIDEO.”Efectul” Groșan face din nou ravagii: Oameni aflați la Terapia Intensivă refuză oxigenul medical

0
1479

Medicul-șef UPU SMURD Bihor, Hadrian Borcea, a descris la un canal Tv situația dramatică în care ajung pacienții care se lasă influențați de teoriile medicului Flavia Grosan, cea care a spus că oxigenul medical în cantități mari provoacă edeme cerebrale.

“Această situație generată de Flavia Grosan aș pune-o sub forma picăturii care a umplut paharul. E un fenomen care a început la sfârșitul anului trecut și s-a tot acutizat, dar săptămâna trecută a ajuns la paroxism”, anunță Digi24.


Pacienți în stare gravă ajung în ultimul moment la spital și refuză administrarea oxigenului fără să înțeleagă că acest adjuvant al terapiei Covid este foarte important și e ceva față de care organismul uman nu poate fi ajutat să treacă peste boală, mai precizează sursă citată.

E o convingere proprie pe care și-o creează, sunt păreri din social media spuse de persoane fără prea multă responsabilitate și fără să se gândească ce efecte au asupra celui care ascultă. Aceste cuvinte duc la tragedii.

De când lucrez că medic UPU aproape de 30 de ani n-am întâlnit să avem lunar pacienți care ajung de limita stopului cardio-respirator pentru că nu vor să vină la spital și dacă ajung e greu să-i convingem ce e nevoie să facem.

Din păcate, sunt tot mai multe de la o zi la altă aceste cazuri. E o presiune în plus pe echipa medicală de la UPU să convingă aceste persoane și această convingere trebuie făcută contra timp. Deseori sunt zeci de minute, ore, încercând să le explicăm.

E ceva de nedescris ce se întâmplă”, a declarat medicul

Medicul pneumolog Flavia Groșan a stârnit o controversă la nivel național după ce a afirmat că protocolul medical din spitale „ucide” pacienți, că oxigenul medical în cantități mari provoacă edeme cerebrale și că pacienții COVID cu saturație de 80% pot să se trateze acasă. Declarațiile sale au fost aproape unanim respinse de colegii pneumologi, iar Colegiul Medicilor a discutta cazul ei.

Medicul orădean Flavia Groșan a scăpat fără sancțiune în urma ședinței de luni a Colegiului Medicilor Bihor. A venit însoțită de avocat, însă membrii comisiei de etică i-au explicat că nu este vorba despre o anchetă, ci despre o simplă discuție pe marginea afirmațiilor sale.

 

sursa & foto: Digi24.ro

Leave a reply