marți, octombrie 19

VIDEO. Dubla crimă și intervenția ratată. Cum au fost sacrificați șefii din Poliția Bacău și Onești

Polițiștii sar în apărarea șefilor lor și acuză șeful Poliției Române că a refuzat să trimită la Onești un elicopter cu trupe de asalt de la Serviciul pentru Intervenții și Acțiuni Speciale
0
740

Dezvăluiri explozive după intervenția de salvare ratată a celor doi ostatici de la Onești și după demiterea șefilor Poliției Județene și a Poliției Onești

Mai mulți polițiști, participanți la această acțiune, au stat de vorbă cu echipa Jurnal de Bacău și au povestit, sub protecția anonimatului, filmul acțiunii de la Onești. 

Aceștia își apără superiorii și îl acuză pe șeful Poliției Române că a refuzat să trimită la Onești un elicopter cu trupe de asalt de la Serviciul pentru Intervenții și Acțiuni Speciale. Asta, în condițiile în care în niciun județ din România nu există această unitate specială de asalt. 


Dezvăluiri explozive după intervenția de salvare ratată a celor doi ostateci de la Onești și după demiterea șefilor Poliției Județene și a Poliției Onești. Mai mulți polițiști, participanți la această acțiune, au stat de vorbă cu echipa JurnaldeBacău și au povestit, sub protecția anonimatului, filmul acțiunii de la Onești.

Aceștia își apără superiorii și îl acuză pe șeful Poliției Române că a refuzat să trimită la Onești un elicopter cu trupe de asalt de la Serviciul pentru Intervenții și Acțiuni Speciale. Asta, în condițiile în care în niciun județ din România nu există această unitate specială de asalt.

 

 

„Mai marii Poliției  Române au anunțat încă de a două zi după tragedie, printr-o ieșire publică pripită, că „ar există vinovați la nivelul poliției” antepronunțându-se într-o anchetă care era la început. Reprezentanții Ministerului Public au fost rezervați încă de la început, deși o țară întreagă a văzut procurorul implicat în actul de cercetare a cauzei.

După anunțul și deciziile pripite ale Ministrului de Interne care a încercat cu disperare să salveze imaginea ministerului, o parte a mediei a deshis focul în plin asupra șefilor din poliția băcăuană, în special asupra adjunctului rămas la comandă, cms. șef Adrian Tuluc, dar și a șefului poliției Onești, cms. șef Cristinel Andrieș.

Aceste atacuri au produs pe de o parte un val de acuzații la adresa poliției, iar pe cealaltă parte au generat o nemulțumire generală în rândul polițiștilor, mai ales că de la o zi la altă rezultau date noi despre modul de intervenție” .

Cunoscându-l pe comisarul șef Adrian Tuluc, mulți dintre polițiști au fost sceptici încă de la început și au pus la indoială acuzațiile propriului ministru, dar și ale presei. Asta în condițiile în care Adrian Tuluc era omul care plecase de la talpă și parcursese cu sudoare toate etapele carierei profesionale, de la șef de post până la numărul doi în inspectorat.

Potrivit colegilor săi, era omul care nu rata niciodată misiunea, era dependent de adrenalină, iar cei care au lucrat cu el cunoșteau că nu se sfia niciodată să fie în fruntea echipelor operative de acțiune. Oamenii îl îndrăgeau, motiv pentru care timp de aproape 15 ani l-au ales președintele organizației profesionale constituită la nivelul județului.

Agresorul, în momentul în care medicii îi acordau primul ajutor

Își pierduse sănătatea în urmă cu 11 ani, învinsese cancerul, iar în urmă cu trei ani a suferit un infarct și i s-a implantat stimulator cardiac.

Chiar și așa, cei din jurul său afirmau că era conectat non-stop la evenimente și era angrenat permanent, inclusiv în puținele zile de concediu pe care și le lua. Și despre comisarul șef Andrieș se spuneau lucruri la fel de bune.

Ofițer de carieră, a lucrat doar la Poliția Onești, dedicat și disponibil până peste cap, cunoștea tot mediul infracțional.

 

Cuțitul cu care i-a agresorul i-a omorât pe cei doi muncitori

 

Surse apropiate anchetei susțin că în ziua tragediei Andrieș l-ar fi contactat pe Tuluc, solicitându-i forțe în sprijin într-o situație cu care nu se mai confruntase și pe care încercase s-o gestioneze timp de aproape trei sferturi de oră prin intermediul unui adjunct cu ceva experientă și care cunoștea agresorul, fiindu-i vecin.

Tuluc a anunțat imediat conducerea IGPR, a solicitat sprijinul Jandarmeriei și a anunțat primul procuror al județului.

A alarmat grupa SAS și negociatorul, pe care a trimis-o la Onești și care a ajuns într-un timp relativ scurt, ținând cont de faptul că negociatorul se afla în ziua liberă, iar distanță dintre Bacău și Onești și traversarea celor două municipii în condiții de trafic zilnic nu se poate face în mai puțin de o oră.

Colierul din plastic cu care a fost legat unul dintre muncitorii uciși

Competența exclusivă de acțiune în astfel de situații este a SIAS București

Potrivit polițiștilor din dispozitiv, Tuluc a trimis la fața locului și o echipă de elită, colectivul din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, cea care lucrase la cazul criminalului care împușcase anul trecut cu sânge rece un tanăr pe casă scării în Bacău și care avea în spate și multe dosare grele rezolvate. Ulterior, la fața locului a mai fost trimisă o a două echipă SAS.

Tuluc a raportat în permanență situația mai marilor poliției române și ai ministerului, rămânând conform indicațiilor să coordoneze celula de criză înfiintață la nivelul  inspectoratului. La fața locului acționau forțe suficiente, iar acțiunea de acolo era gestionată în mod direct de șeful poliției Onești, de șeful SAS și de negociator. Tot acolo se afla și un procuror. pe care l-a văzut toată lumea, spun polițiștii.
Video… continuare

 

surse: realitatea.net & jurnaldebacau.ro

Leave a reply