sâmbătă, iunie 25

UPDATE(VIDEO) Dezbinare a partidelor de dreapta? Oare după PNL urmează PMP? Cristian Diaconescu acuză o nouă lovitură în PMP

0
533

“Președintele în funcție al PMP a postat pe pagina sa de socializare un text surprinzător, în care arată că nu mai are practic control asupra deciziilor interne din partid.”

“Altfel nu se explică afirmația că tabăra rivală a adoptat o modificare la statutul PMP care nu îi mai exclude din partid pe cei condamnați penal”, aflăm prin intermediul site-ului Voxpublica.ro

”În cadrul unei şedinţe paralele a Colegiului Naţional, au fost operate o serie de modificări la Statutul Partidului Mişcarea Populară, pentru ca acest partid să devină un adăpost pentru penali şi pentru toţi cei care sunt suspectaţi de fapte penale”, scrie Diaconescu pe Facebook.

Cont Facebook, Cristian Diaconescu

PMP este în continuare teatrul disputei interne între grupările conduse de Cristian Diaconescu, actualul președinte PMP, și Eugen Tomac, fostul președinte PMP.

Postarea lui Cristian Diaconescu în care acuză o nouă lovitură în PMP

”Balamucul generat în interiorul PMP de cei care au pus gând rău acestui partid, construit cu truda depusă de miile de membri care au îndrăznit să creadă şi să spere la un partid conservator creştin democrat, un partid care apără valorile democratice şi statul de drept, cu scopul de a-l transforma într-o simplă jucărie foarte utilă pentru tranzacţionat funcţii, privilegii şi avantaje, a continuat aseară cu un nou episod.
De data aceasta un episod care s-a transformat brusc dintr-o dramă într-un moment îngrozitor pentru viitorul partidului. Un atac odios la statutul PMP şi la valorile pe care acest partid şi-a asumat încă de la înfiinţare că le va respecta şi le va apăra în societate.
Eugen Tomac, europarlamentar PMP
În cadrul unei şedinţe paralele a Colegiului Naţional, au fost operate o serie de modificări la Statutul Partidului Mişcarea Populară, pentru ca acest partid să devină un adăpost pentru penali şi pentru toţi cei care sunt suspectaţi de fapte penale.
Astfel, până la ședinâa de ieri, Statutul PMP prevedea la Capitolul II – CALITATEA DE MEMBRU AL PARTIDULUI MIȘCAREA POPULARĂ, litera F – Suspendarea din calitatea de membru, art. 24:
– Suspendarea din calitatea de membru al partidului se poate face numai în următoarele situaţii:
alin. (a) – există o hotărâre judecătorească NEDEFINITIVĂ de condamnare a membrului pentru fapte de corupție sau asimilate acestora.
Acesta prevedere a fost eliminată din statut şi înlocuită cu „o hotărâre judecătorească DEFINITIVĂ”.
În concluzie, penalii condamnați printr-o hotărâre judecătorească NEDEFINITIVĂ, nu mai pot fi suspendați din partid, indiferent de natura faptelor lor.
În acest context, în calitate de preşedinte al PMP solicit demisia tuturor celor care au aruncat la coşul de gunoi loialitatea faţă de integritatea acestui partid şi faţă de statul de drept şi au votat pentru transformarea PMP într-un partid al penalilor şi al celor suspecţi de fapte de corupţie.
De asemenea, îi solicit public europarlamentarului Eugen Tomac ca în cel mai scurt timp posibil să explice românilor care l-au votat, membrilor partidului PMP dar și partenerilor europeni din Partidul Popular European (PPE) derapajul odios pe care PMP, prin această modificare abominabilă a Statutului, l-a făcut de la normele statului de drept pe care s-a angajat că le susţină şi să le respecte.”

Comentariu pe canalul Lumea Libera TV

 

Leave a reply