VIDEO Cum s-au evaporat banii din Fondul de pensii. Ce îi așteaptă pe pensionari

1
972

„Dispariția celor 10 miliarde de dolari din Fondul de pensii este o problemă națională”, susține Dorina Barcari, membru fondator al Asociaţiei pentru Drepturile Pensionarilor. „Cea mai mare parte a pensionarilor este sacrificată, nu și cei cu pensii favorizate”, a declarat Barcari, în emisiunea „Legile Puterii”, la Realitatea PLUS.

„Problema fondurilor de pensii dispărute, care asigurau plata pensiilor fără probleme cu bugetul nu a fost ridicată niciodată de nimeni, de niciun sindicat, de niciun ONG”, a spus Doina Barcari, miercuri seară, potrivit realitateadebucuresti.net.

„Mie mi s-a părut întotdeauna cel mai grav dispariția Casei Agricole, pe care nu a sesizat-o nimeni și avea un patrimoniu solid.

E vorba și de fonduri de pensii și de fondul de sănătate, care tot așa, au dispărut sau de fonduri sociale de care nu avea voie să se atingă nimeni”, a mai explicat Dorina Barcari, la „Legile Puterii”.

„Pe dumneavoastră, generațiile mai tinere, v-au pus să faceți de la zero piloanele, fonduri private, care pot fi naționalizate oricând.

Și o să pățiți aceeași poveste ca și noi, mai ales că aceste piloane pot fi privatizate.

Nenorocirea este că oamenii care au muncit în țara asta și care au avut un venit decent, că și-au construit case, și-au crescut copii, i-au ținut în școli, le-au făcut și lor case, acum au ajuns la bătrânețe când nu mai au nimic de așteptat ca să poată să se descurce decent, să nu poată trăi.

 

 

Este o degradare morală a țării noastre și a tuturor guvernelor. Pentru că nu există niciun fel de justificare. Bieții pensionari se duc prin tribunale. Încearcă să își apere drepturile. Aduc probe.

Toate casele de pensii din țară nu vin să probeze nimic din ce sunt întrebați sau ceruți să probeze.

Simpla lor afirmație este cuvânt biblic. Este pe principiul `crede și nu cerceta`, iar instanțele de judecată țin cont doar de ce afirmă casele de pensii,” a susținut Dorina Barcari.

Declarațiile vin în contextul în care premierul Florin Cîțu a declarat după ședința de guvern de miercuri că nu se poate vorbi despre înghețarea pensiilor anul acesta deoarece ele au crescut, relatează

SURSĂ & FOTO: Realitatea PLUS

1 comment

  1. mircea 4 februarie, 2021 at 14:52 Răspunde

    in constitutie scrie ca nimeni nu este mai presus de lege.Societatea este compusa din oameni simpli ,oameni compusi care daca nu respecta legea sunt penalizati.si Oameni descompusi(Presedinte,parlamentari,ministrii,slujbasi ai institutiilor de forta,sefi da sindicate,sefi la pensionari…)care nu respecta legile,constitutia se albesc intre ei,se decoreaza intre ei,se lauda intre ei .

Leave a reply