Cum a devenit Cornel eroul eroilor din prima linie a luptei anticoronavirus

0
695

“Food4Heroes”. Adică, mâncare pentru eroi. Aşa se numeşte ideea care l-a făcut celebru pe Cornel Badiu în Spania sau Marea Britanie, acolo unde a pus pe roate planul său de criză, hrănit cu mare suflet mare.

Cornelio, cum îi spun medicii din Spania, a pus la cale această operaţiune caritabilă fantastică prin care a început să ducă mâncare cadrelor medicale din spitalele care făceau faţă tot mai greu pe frontul anticoronavirus.

Într-un reportaj realizat de Oana Dobrescu pentru TVR, românul a povestit cum a început totul.

Ideea i-a venit de la anunţul unui restaurant care a spus că donează 30 de pizza pentru medici.

Cornel s-a oferit apoi să facă transport gratuit de mâncare pentru eroii din spitale, folosind trei furgonete.

“Am început să duc pe zi mâncare de la 15-20 de restaurante”, povestelte Cornel pentru TVR.

Acum, peste 200 de restaurante şi lanţurile alimentare hrănesc zilnic peste 20.000 de cadre medicale cu ajutorul românului cu suflet mare.

Ideea sa a făcut valuri şi în Marea Britanie. Medici de aici l-au sunat să-l întrebe dacă şi ei pot beneficia de acest ajutor valoros în vremuri de criză.

Cornel al nostru şi-a intrat imediat în pâine; a luat legătura cu lanţurile alimentare din Regatul Unit şi astfel “Mâncare pentru eroi” a intrat şi în spitalele din UK.

 

Cornel Badiu, “Cornelio” cum îi spun spaniolii

Acum, românul emigrat în ţara lui Cervantes vrea să extindă proiectul caritabil şi în România.

Planul său caritabil a devenit între timp o afacere, care l-a salvat şi pe el şi pe alţi oameni rămaşi fără muncă. Când a început operaţiunea “Food4Heroes”, Cornel rămăsese fără job din cauză că firmele pentru care transporta mâncare la angajaţi închiseseră afacerea.

Dar la nici două săptămâni a fost contactat de cel mai mare lanţ de mall-uri din Spania pentru a duce cumpărături la clienţi care făceau comenzi online.

Aşa că a luat 12 maşini de la firme de panificaţie, inclusiv cu angajaţi pe care i-a salvat de la şomaj, iar acum oamenii lui Cornel duc mâncare peste tot unde e nevoie, chiar şi la aziluri de bătrâni sau la persoane fără venituri.

Leave a reply