Cum a devenit Cornel eroul eroilor din prima linie a luptei anticoronavirus
„Food4Heroes”. Adică, mâncare pentru eroi. Aşa se numeşte ideea care l-a făcut celebru pe Cornel Badiu în Spania sau Marea Britanie, acolo unde a pus pe roate planul său de criză, hrănit cu mare suflet mare.
Cornelio, cum îi spun medicii din Spania, a pus la cale această operaţiune caritabilă fantastică prin care a început să ducă mâncare cadrelor medicale din spitalele care făceau faţă tot mai greu pe frontul anticoronavirus.
Într-un reportaj realizat de Oana Dobrescu pentru TVR, românul a povestit cum a început totul.
Ideea i-a venit de la anunţul unui restaurant care a spus că donează 30 de pizza pentru medici.
Cornel s-a oferit apoi să facă transport gratuit de mâncare pentru eroii din spitale, folosind trei furgonete.
„Am început să duc pe zi mâncare de la 15-20 de restaurante”, povestelte Cornel pentru TVR.
Acum, peste 200 de restaurante şi lanţurile alimentare hrănesc zilnic peste 20.000 de cadre medicale cu ajutorul românului cu suflet mare.
Ideea sa a făcut valuri şi în Marea Britanie. Medici de aici l-au sunat să-l întrebe dacă şi ei pot beneficia de acest ajutor valoros în vremuri de criză.
Cornel al nostru şi-a intrat imediat în pâine; a luat legătura cu lanţurile alimentare din Regatul Unit şi astfel „Mâncare pentru eroi” a intrat şi în spitalele din UK.
Acum, românul emigrat în ţara lui Cervantes vrea să extindă proiectul caritabil şi în România.
Planul său caritabil a devenit între timp o afacere, care l-a salvat şi pe el şi pe alţi oameni rămaşi fără muncă. Când a început operaţiunea „Food4Heroes”, Cornel rămăsese fără job din cauză că firmele pentru care transporta mâncare la angajaţi închiseseră afacerea.
Dar la nici două săptămâni a fost contactat de cel mai mare lanţ de mall-uri din Spania pentru a duce cumpărături la clienţi care făceau comenzi online.
Aşa că a luat 12 maşini de la firme de panificaţie, inclusiv cu angajaţi pe care i-a salvat de la şomaj, iar acum oamenii lui Cornel duc mâncare peste tot unde e nevoie, chiar şi la aziluri de bătrâni sau la persoane fără venituri.