VIDEO: Claudiu Năsui, apel disperat: ”Ieșiți la vot! De orele care au mai rămas depinde viitorul României”

0
439

Președintele USR București a lansat un apel disperat pentru ca românii ce nu votaseră până la ora mesajului să facă un efort și să meargă la urne.

Ceva mai devreme, Clauudiu Năsui postase un mesaj asemănător pe pagina sa de socializare:


”Ziua de astăzi este una dintre cele mai importante din următorii patru ani.
Prezența la vot va face diferența. Momentan, la jumătatea zilei de scrutin, cifrele nu arată foarte bine. Suntem cu 600.000 mai puțini votanți ca în 2016.
Istoric, alegerile parlamentare au cea mai slabă prezență, deși determină atât componența legislativului, cât și a viitorului guvernului.
Miza e prea mare pentru a sta acasă.
LE. Prezența la ora 15 adâncește și mai mult diferența: 800.000 de votanți mai puțin ca în 2016”, a scris Năsui pe Facebook.
Văzând însă că situația prezenței la vot nu se îmbunătățește vizibil, liderul USR a revenit cu un mesaj video de astă dată, în care spune tranșant:
”Ieșiți la vot! De orele care au mai rămas depinde viitorul acestei țări. România va avea legile pe care i le face Parlamentul, iar Parlamentul îl votați dumneavoastră. Pentru asta au murit mulți oameni în decembrie 89: ca să nu mai fim sub jugul unei tiranii, ale unei Securități sau a unui Partid Comunist”, a pus Năsui.
Alături de el, Raluca Prună, candidat și ea pe listele USRPLUS, a insistat: ”Dacă nu mai vreți să vedeți acele imagini din Parlament, tot felul de legi date cu dedicație, trebuie să votați. Doar astăzi aveți șansa de a schimba asta, pentru următorii 4 ani”, a spus și Raluca Prună.

Prezență la vot sub așteptări la ora 18.00

Apelul lui Claudiu Năsui și al Ralucăi Prună a fost provocat de o prezență la vot sub așteptări.

Prezența a ajuns la 27,92%, cu 6,5 puncte procentuale mai puțin decât la parlamentarele din 2016, când s-a înregistrat, la aceeași oră, o prezență de 34,39%. Comparativ cu alegerile locale din 27 septembrie, de această dată, aproape 2 milioane de alegători au decis să nu-și mai exercite dreptul la vot.

Ora 17:00 25,30% prezență la vot la această oră, cu 5 puncte procentuale mai puțin decât în 2016. În jur de 1,7 milioane de alegători în minus au mers la urne față de localele din 27 septembrie.

Ora 16:31 Mobilizarea în mediul rural la alegerile parlamentare de astăzi este la un minim istoric, cu doar 1,8 milioane de voturi exprimate până la ora 16.00, adică cu 1,2 milioane mai puțin față de alegerile locale din luna septembrie.

Leave a reply