VIDEO. Cea mai urmărită peliculă Netflix din SUA a donat toate încasările copiilor bolnavi de cancer

0
1330

Filmul “The Healer” (Vindecătorul) a intrat pe locul 1, în Statele Unite, în topul celor mai vizualizate pelicule Netflix. Filmul, regizat de hispanicul Paco Arango, a adunat peste 3 milioane de spectatori în timpul lansării sale de acum trei ani.

Banii strânşi s-au dus apoi în totalitate în fiecare dintre țările în care filmul a fost distribuit, către ONG-uri și asociații care își dedică toate eforturile pentru copiii bolnavi sau cei mai defavorizați din lume, după cum anunţa însuşi creatorul peliculei, nu la mult timp după lansare, în revista Entertainment Weekly.

Posterul filmului “The Healer”

Filmul spune povestea lui Alec, un tânăr englez, un inginer mecanic, cu o viață la marginea prăpastiei și cu o afacere haotică, foarte afectat de moartea fratelui său și fără rude cunoscute.

Dar într-o zi apare un unchi mister misterios și îi oferă ajutor în schimbul petrecerii unui sezon lung într-un oraș din New Scotland (Canada), de unde era originar.

De aici începe acţiunea principală a filmului, care ne vorbește despre procesul de recuperare a unui tânăr pierdut, ajutat de Cecilia (Camilla Luddington, „Anatomia lui Grey”).

Alec descoperă „superputerile” sale de vindecător în același timp în care el se îndrăgostește de fata care îl însoţeşte în lumea canadiană.

Dezamăgirea sau entuziasmul pe care acest film le pot provoca sunt strâns legate de ceea ce publicul speră să vadă.

Dar cel mai bun lucru este mesajul său (capacitatea de recuperare a oricărei ființe umane, oricât ar fi de pierdută ea) și fotografia (spectaculoasă, opera lui Javier Aguirresarobe, din saga „Amurg”, „Ceilalți”, „Vicky Cristina Barcelona”…), notează Expansion.

Însă, fără îndoială, ceea ce spune cel mai mult despre acest film este motivul său de a fi, este un film de caritate 100%, având în spate Fundația Aladina, deţinută tot de regizorul Paco Arango. Filmul este dedicat lui Paul Newman (un „înger”, în cuvintele lui Arango) și taberelor sale speciale din rețeaua copiilor grav bolnavi, Serious Fun Children’s Network.

Paco Arango, alături de un copil bolnav de cancer la spitalul Niño Jesús, din Madrid (Foto: El Pais)

“Există momente în care se întâmplă minuni. Un film care a făcut atât de bine pentru multe țări acum cucerește inimile americanilor, într-un moment în care sunt necesare povești magice și optimiste. Paul Newman, al cărui ONG specializat în copii bolnavi de cancer a primit o parte din venituri, va fi foarte mândru, acolo sus…!”, a declarat Paco Arango.

De când a făcut voluntariat, în 2001, la spitalul “Niño Jesús”, din Madrid, Arango nu a mai părăsit centrul medical decât pentru a concepe proiecte de ajutor.

“Am intrat pe ușă și nu am plecat. Nu am crezut niciodată că va deveni viața mea”, a explicat el legătura cu copiii bolnavi de cancer.

„Sunt din bunici spanioli emigrați din Mexic. Mama era bască, iar tatăl asturian. În nordul Spaniei mă simt acasă, deși mi se întâmplă că în Mexic mă numesc spaniol și în Spania sunt mexican”, se destăinuia regizorul într-un interviu din El Pais.

Filmul său “The Healer” a fost lansat în teatre din 17 țări, în 2017.

A fost un veritabil ambasador pentru cauza copiilor și a dat voce tuturor acelor organizații care se străduiesc în tăcere, în fiecare zi, pentru a îmbunătăți calitatea vieții celor mici şi suferinzi.

Leave a reply