VIDEO. Ce rol joacă actorii din filmul ”COVID-fake news”? Garcea, ultimul venit în grupul conspiraționist

2
1506

Mitingul din Piața Victoriei a fost un focar în toată regula. Adică, o sursă de infectare cu COVID 19 (cei prezenți nu s-au protejat, nu au purtat măști, în marea lor majoritate), un izvor de o naivitate soră uneori cu prostia și o adunare de o iresponsabilitate imensă.

Căci oare cum altfel poți califica o manifestație care își propune, în numele libertății prost înțelese, să lase populația să se îmbolnăvească… la liber?

Cum e posibil, totuși, ca un grup de oameni, fie el și redus ca impact numeric, să se coaguleze în jurul unor mesaje halucinante, care propagă, de fapt, ”dreptul la moarte”?

Simplu: unii compatrioți devin sensibili la declarațiile iresponsabile ale unor lideri ca Victor Ponta (care a cerut pe față populației să nu țină cont de regulile anticoronavirus), Marcel Ciolacu, Călin Popescu Tăriceanu sau Viorel Cataramă, al căror joc politic dăunează clar sănătății populației și servește unor interese străine României europene.

https://www.facebook.com/100000244883745/videos/4351605438190909/

Cum poți ajuta coronavirusul să se răspândească printre oameni

Dar valul celor care ajung să creadă că Pământul e plat ori că nu există coronavirus n-ar fi posibil fără ajutorul unor lideri de opinie, vedete și artiști. Din interese personale sau pur și simplu dintr-o obsesie a răului cu care se hrănesc organic, aceștia ajung să joace roluri periculoase, care nu-i afectează neapărat pe ei, dar cu siguranță pe cei care se uită la respectivii ca la Dumnezeu.

Actorul PSD-ist Bogdan Stanoevici a fost văzut  la un miting în Piața Victoriei organizat de adepții teoriilor fake news.

Se știe, el a fost omul lui Victor Ponta în campania prezidențială din 2014, preferatul Gabrielei Vrânceanu Firea și, înainte să candideze la Președinția României, anul trecut, și-a fabricat o imagine de neutru anti-partidic, care nu avea să-i servească însă la nimic.

De altfel, într-o declarație pe pagina sa de socializare, Stanoevici nu s-a ferit să-și asume direct limbajul împotriva măsurilor de carantină adoptate de întreaga lume civilizată, devenind pe față un agent al răspândirii coronavirusului în societate.

„Nu suntem atât de mulţi câţi ar fi trebuit să fim. Doar unitatea ne poate face să schimbăm lucrurile în ţara asta, pentru că noi suntem mult mai mulţi decât ei. Am trecut pe lângă Piaţa Victoriei, veneam de la piaţă, pentru că astăzi e prima zi de libertate pe care ne-au acordat-o ăştia care ne conduc. Drepturile şi libertăţile noastre nu ni le poate îngrădi nimeni ”, s-a destăinuit Stanoevici, pe Facebook.

Dan Puric, alt actor, nu mai face niciun secret din discursul său pro-rusesc și anti-european și te întrebi dacă este convins în ADN-ul său că România trebuie să revină la URSS sau pur și simplu e teleghidat subteran de mecanisme malefice care fac din el o simplă Matrioșka.

Aflat pe celebra „listă a lui Dughin”, cea a agenților de influență ai Moscovei în România, Dan Puric nici nu mai face eforturi să mascheze evidența. Mesajele lui se suprapun perfect peste cele promovate insistent de propaganda Rusiei, relatează ZIARISTII.COM.

 

Ce-a vrut să spună Garcea, cel cu și fără mască deopotrivă?

Ultimul pe listă este actorul grupului Vacanța Mare, Mugur Mihăescu, care a fost prezent, duminică, la mitingul din Piața Victoriei. La un moment dat, Mihăescu a luat microfonul și li s-a adresat patriotard celor din fața scenei improvizate.

„Dragii mei, vă rog să ascultați cu atenție, eu sunt aici să apăr Guvernul. Eu sunt aici ca să apărăm legea, bună, proastă, așa cum este ea suntem datori să apărăm o lege care este votată. Totuși, când se dă o lege care poate pune în pericol drepturile fundamentale ale omului, sunt aici să îi ajut să nu facă greșeala de a da legea pe genunchi sau noaptea ca hoții și să gândească ca un croitor. Să măsoare de 10 ori. Sunt aici să îl ajut pe domnul Iohannis pentru că știu că în toamnă va pune în practică o lege votată la referendum în România. Și anume un Parlament unicameral cu 300 de parlamentari. Îi mulțumesc de pe acum pentru că este cel mai puternic președinte”, a spus cel care întruchipează prostia polițistului închipuit pe nume ”Garcea”.

Rusia joacă tare, via războiul hibrid, iar manifestații precum cele din Piața Victoriei îi vin servite

Din discursul de mai sus al lui Mugur Mihăescu înțelege fiecare ce vrea. Este unul șulfesc, specific unui specialist în cancan care își bazează succesul pe priza la un public al cărui nivel de educație este pe alocuri modest și predispus la divinizarea celui înzestrat cu talentul de ”a face mișto”.

În aparență, mesajul său era dezirabil. Vorbea de o ”revoluție a gândirii”, de ”ajutor oferit Guvernului și instituțiilor statului”, dar brusc a încheiat prin a promite că va fi ”în fiecare zi” la mitingul din Piața Victoriei.

George Simion, liderul grupării Alianţa pentru Unitatea Românilor (AUR), a făcut şi el jocul Rusiei în Piaţa Victoriei

O astfel de formă de ambalare a discursului ”anti” trece dincolo de rolul pe care l-ar putea juca ”Garcea” și poate fi justificată cel mult prin nevoia disperată de a nu pierde bani cu restaurantul din Centrul Vechi, blocat din cauza pandemiei, ca de altfel multe afaceri în vremuri de criză.

Dar ce nu se ”pupă” cu mesajul lui aparent de bună-credință e prezența la o adunare clar pe placul Kremlinului, ca de altfel toate acțiunile interne destabilizatoare din țări europene expuse riscului divizării ireconciliabile, pe care Rusia are toate motivele să le folosească în interes propriu.

Să nu uităm precedenta manifestație pro sau anti-sparanghel. Atunci, și-au data arama pe față oameni ca George Simion, care înainte poza în mare patriot româno-moldovean, dar care a sfârșit prin a juca și el un rol de pion al destabilizării României într-un moment în care societatea are nevoie de unitate mai mult ca oricând.

Ce rol au totuși acești actori în astfel de vremuri tulburi?

Jurnalistul Grigore Cartianu, specializat în investigații despre evenimentele din decembrie 1989 și autor al mai multor volume pe această temă, crede că apariția unor actori precum cei de mai sus, în astfel de momente, nu este întâmplătoare.

”Vă sugerez să faceți o comparație simplă cu decembrie 1989. Și atunci, actorii au avut un rol în destabilizarea regimului Ceaușescu. Fie că e vorba de Sergiu Nicolaescu sau Ion Caramitru, ori de oameni de litere ca Mircea Dinescu, respectivii au acționat ca făcând parte dintr-un plan menit să șubrezească structurile de putere ale lui Nicolae Ceaușescu și totodată să atragă încrederea poporului de partea Revoluției și a regimului pro-sovietic al lui Ion Iliescu. Diferența față de acum este că ei au avut atunci de partea lor suportul popular masiv, dat de nevoia românilor de a se elibera de tiranie, în timp ce implicarea unor actori în astfel de momente nici nu beneficiază de susținere populară și nici nu servește cauzei României pro-occidentale. Dimpotrivă, unii dintre ei acționează acum împotriva intereselor majorității românilor, care vor o Românie europeană, nicidecum întoarsă spre Rusia, așa cum pledează de pildă Dan Puric, în discursurile sale”, afirmă jurnalistul, autor al trilogiei ”Sfârșitul Ceaușeștilor”-”Crimele Revoluției”-”Teroriștii printre noi”.

Vezi analiza lui Grigore Cartianu despre rolul actual al lui Dan Puric, în video-ul de mai jos, de la minutul 3:30

 

 

 

2 comments

  1. Loredana 15 iulie, 2020 at 09:20 Răspunde

    Pacat ca Romania merge pe aceeasi “line”, se lasa influentata de “teatru” si vorbe de scena. Dar aici e vorba de educatie, o persoana cu informatii solide nu se lasa manipulata de teatre ieftine.
    Uitati-va la alte tari mai dezvoltate si mai civilizate, guvernul Romaniei urmareste pasii UE si e “obligata” sa respecte “indicatiile” UE.
    Masca o sa devina ca centura de la masina!!!!

Leave a reply