sâmbătă, iulie 20

VIDEO. Ce fericire pe chipul delfinului eliberat! Experiment reușit cu două belugi crescute în captivitate

0
797

Poate că este doar o simplă imagine, dar fața belugăi (cunoscută ca Little Gray, în operațiunea de transfer către Vestmannaeyjar, în Islanda) arată ca a unui copil la intrarea într-un parc de distracții, a dezvăluit ABC News.

Bucuria este justificată în cazul ”Micului Gri” și, de asemenea, al tovarășului său ”Micul Alb”, deoarece aceste două exemplare magnifice de beluga (Delphinapterus leucas) sunt la un pas de eliberare într-un spațiu natural deschis, după mulți ani de captivitate.

Aceste două cetacee din familia delfinilor (ale unei specii care uneori este clasificată greșit drept „balenă”) au fost transferate vineri, 7 august, într-o piscină de aclimatizare, înainte de a deveni primii locatari ai sanctuarului marin construit în Golful Klettsvik, lângă Insulele Westman, în sudul coastei islandeze.

„Echipa de experți și veterinari independenți au fost alături de Little Grey și Little White pe toată durata mișcării, au spus că sunt sănătoși și mănâncă bine după scurta călătorie de la unitatea lor de îngrijire pe uscat înapoi către mare”, dezvăluie Website Whale and Dolphin Conservation, una dintre organizațiile care a condus procesul de recuperare pentru aceste două belugii.

Rob Lott, unul dintre activiștii care a condus procesul de salvare, amintește că „Micul Alb” și ”Micul Gri” au fost scoși din sălbăticie când erau foarte mici, așa că vineri a fost o zi minunată pentru ei, deoarece au putut experimenta oceanul pentru prima dată în viața lor de adult.

Sanctuarul Klettsvik, administrat de organizația de caritate Sea Life Trust și primul de acest gen, a fost construit cu sprijinul unei donații generoase din partea Merlin Entertainment.

Creat în parteneriat cu Whale and Dolphin Conservation (WDC), Sea Life Trust Beluga Whale Sanctuary este unul dintre cele mai mari progrese în îngrijirea și protecția balenelor și delfinilor captivi, în ultimele decenii, și primul de acest gen creat pentru cetacee.

 

Leave a reply