marți, ianuarie 25

VIDEO. Ce-ar fi pățit Șoșoacă în Germania, dacă ar fi refuzat să poarte mască. Exemplul parlamentarului de la ”AUR”-ul nemțesc

1
788

România colcăie de cazuri care arată că nu este o țară europeană. În orice stat din lumea civilizată, nimeni nu mișcă în fața legii, mai ales în vremuri de stare de necesitate cum este pandemia actuală.

În Germania, a devenit celebru cazul unui parlamentar AfD – o formațiune de tipul AUR în România – care a fost culcat la pământ și încătușat instant de către polițiști pentru că a refuzat să poarte mască, încălcând legea (vezi înregistrarea video de mai jos).

În România însă, culmea, chiar în sediul central al puterii politice – clădirea Parlamentului României – omoloaga parlamentarului german a sfidat legea la scenă deschisă, demonstrând de ce România e un stat slab, al fărădelegii.


Primul lucru pe care l-a făcut proaspăta senatoare Diana Șoșoacă luni, după ce s-a așezat în fotoliul de parlamentar, a fost să deschidă telefonul și să înceapă o transmisie live pe Facebook.

Fără să poarte mască, ea a povestit cum și-a preluat mandatul și ce acte a semnat, apoi a prezentat sala mare a Senatului, filmând inclusiv tavanul, și pe colegii senatori, „o grămadă de oameni pe care i-ați văzut la televizor”.

„Probabil că pentru cei care nu fac față stresului chiar va fi o perioadă foarte stresantă”, a avertizat ea.

În tot acest timp, ea a făcut ce făcea și înainte de a ajunge în Parlamentul României: a făcut ”live” pe Facebook, arătând poporului că poate sta fără mască deși se află chiar în instituția nr. 1 a puterii politice.

Parlamentarul AfD, Karsten Hilse, nu a purtat mască de protecție și a fost imobilizat după ce a încercat să îi convingă pe polițiști că o problemă medicală nu îi oferă posibilitatea să o poarte:

“Conform declarației sale, dl. Hilse a fost oprit de polițiști în timp ce nu purta o mască. Un certificat pe care l-a arătat, care îl scutește de purtarea unei măști, nu a fost acceptat de polițiști. În sfârșit, ′interogatoriul polițiștilor s-a încheiat în modul pe care îl puteți privi aici – și distribui. O declarație detaliată a dl. Hilses urmează să fie făcută în cursul acestei zile”, s-au plâns reprezentanții AfD, un partid extremis din aceeași ”familie” cu AUR-ul lui Șoșoacă și George Simion.

 

Ce fac liderii AUR în România nu e o surpriză. Imaginile cu simpli cetățeni batjocorind oameni ai legii aflați în misiune, filmându-i ostentativ (agresiune care atrage arestarea pe loc în lumea civilizată) și luîndu-i la ”interogatoriu” public, sunt la tot pasul în România.

1 comment

Leave a reply