marți, ianuarie 25

Video. Cântărețul R. Kelly snopit în bătaie într-o închisoare din Chicago

0
482

Saptămâna aceasta, un judecător federal a decis că celebrul cântăreț R. Kelly nu va fi lăsat să iasă din închisoare pe fondul pretențiilor că ar fi fost agresat în spatele gratiilor de către un alt deținut. Kelly și echipa lui juridică au susținut că gardienii închisorii nu au făcut altceva decât să stea pasivi și să privească cum a fost bătut.

Judecătorul Harry Leinenweber a respins cererea cântărețului celebrei melodiei R&B „I Believe I Can Fly” de a avea o audiere cu privire la bătaia care ar fi avut loc în luna august a acestui an. Leinenweber a declarat în hotărârea sa că problema este una „îngrijorătoare”, dar că nu justifică eliberarea sa.


Avocații lui Kelly vor să-l interogheze pe Jeremiah Shane Farmer sub jurământ cu privire la atacul din vară, ca parte a eforturilor lor de a-l elibera pe Kelly, ce se află închis în așteptarea procesului în care este acuzat de abuz sexual.

Farmer, este un pușcăriaș condamnat la închisoare pe viață, pentru o crimă dublă săvârșită in 1999. Condamnatul a făcut parte din celebra gruparea infracțională Latin Kings.

Potrivit unui raport al Biroului Penitenciarelor din SUA, Farmer a reușit să se strecoare, pe 26 august, în celula lui Kelly pe care l-a lovit în mod repetat la cap, în timp ce artistul stătea în pat. Atacul s-a oprit numai după ce un ofițer de securitate al închisorii a dat cu un gaz paralizant lui Farmer, se arată în raportul citat de Chicago Tribune.

Farmer, în vârstă de 39 de ani, a susținut în dosar că a comis atacul nemulțumit de condițiile de detenție din închisoare, sperând că gestul lui va atrage mai multă atenție și o publicitate din partea presei internaționale ”asupra abuzurilor autorităților“. De asemenea, a fost supărat pe faptul că este ținut perioade îndelungate în izolare, dar și pe statutul de celebritate al lui Kelly.

După atac Farmer a fost transferat într-o altă inchisoare federală din statul vecin Michigan.

Cântărețul Kelly, în vârstă de 53 de ani, se confruntă cu acuzații federale în două state pentru fapte legate de abuzuri sexuale. El a fost închis, fără a putea beneficia de cauțiune, după arestarea sa din vara lui 2019.

Leave a reply