miercuri, august 17

VIDEO. AUR-iști și PSD-iști prinși furând la vot în Parlament. Ce explicații năucitoare au oferit parlamentarii

0
933

„Dezbaterea amendamentelor la Legea Bugetului pe 2021 a generat hoții masive chiar în plenul Parlamentului, unde membri AUR și PSD au fost surprinși, de zeci de ori, votând multiplu. Dacă gestul PSD-iștilor nu surprinde pe nimeni, în schimb cei de la AUR – care pretind că vor să aducă schimbarea clasei politice – au oferit explicații năucitoare”

„Parlamentarii USR-PLUS au sesizat că vecinii de la PSD și AUR votau masiv “la două mâini”, inclusiv pentru colegii care le lăsaseră cartelele și chiuleau. Regulamentul este extrem de clar și simplu: este interzis cu desărvârșire ca o persoană să voteze în numele altora. Cei prezenți au dreptul, fiecare, la un singur vot”, spune portalul ziaristii.com

Parlamentar AUR prins furând la vot: „Colegul mi-a dat mandat!”

„Când au văzut că fenomenul nu e izolat, cei de la USR-PLUS au început să-i filmeze pe colegii de la PSD și AUR”.

Deputatul Filip Havarneanu (USR-PLUS) l-a surprins în flagrant pe un parlamentar AUR votând pentru cineva care absenta. Când i-a reproșat că e a noua oară când face acest lucru, alesul AUR i-a dat un răspuns surprinzător: “Colegul mi-a dat mandat!”. Havarneanu i-a răspuns: “Nu există că v-a dat mandat! Fiecare vot se face la o singură cartelă! Vorbim de schimbare și facem PSD-isme d-astea?“.

 

 

“Nu există că v-a dat mandat! Fiecare vot se face la o singură cartelă! Vorbim de schimbare și facem PSD-isme d-astea?“.

Un alt ales AUR recunoaște senin: „Și eu am făcut la fel! E prietenul meu, fratele meu! Venim din Anglia după 11 ani!”

În discuție a intervenit rapid un alt parlamentar AUR care, atunci când i se atrage atenția că mai fuseseră observați doi colegi care votaseră la mai multe mâini, recunoaște, nonșalant: “Și eu am făcut la fel! E colegul meu! Colegul meu, prietenul meu, fratele meu! Venim din Anglia după 11 ani de zile!”.

Ceea ce surprinde este că parlamentarii AUR au părut, pur și simplu, să nu înțeleagă de ce e rău să fure la vot.

În final, în discuție intervine un alt parlamentar AUR care admite că nu e normal și spune că acest lucru nu se va mai repeta.

Ulterior, pe Facebook, Havarneanu a comentat: AUR FURĂ și îmi explică de ce este în regulă. Al 3lea deputat prins în ultima jumătate de oră că votează cu mai multe cartele. Repede au sărit și colegii lui să îi ia apărarea că totul este normal, așa se face. Am sperat că AURUL doar votează cu PSD, nu că le-au luat și din metehnele vechi. Trist. Acesta nu este Parlamentul în care vreau să fiu!”.

Și senatorul Iriniel Darău (USR-PLUS) l-a surprins pe Ciprian-Titi Stoica (AUR) votând la două mâini. Darău a comentat pe Facebook: „Târziu în noapte, încă dezbatem și votăm bugetul pentru anul 2021, într-o ședință prelungită de plen reunit. Emanuel Ungureanu a demonstrat cum un parlamentar PSD vota la două mâini. Nici AUR nu se lasă mai prejos: l-am surprins pe Ciprian-Titi Stoica, parlamentar AUR, făcând același lucru. Ce bine ar fi să nu avem hoție măcar în Parlament!”.

 

PSD-iștii, în schimb, au făcut frauda nu din neștiință, ci în virtutea vechilor lor obiceiuri. Matilda Goleac, deputată PSD apropiată de Clanul Sportivilor și soția fostului șef al ADP Sectorul 1 care-și falsificase diplomele de studii, a fost filmată votând pentru o altă PSD-istă, Laura Vicol-Ciorbă, care lipsea. Când i s-a atras atenția că parlamentarii PSD votează multiplu, liderul deputaților social-democrați, Alfred Simonis, a luat în râs furtul, sugerând ironic să se repete votul’, incheie articcolul ziaristii.com

Leave a reply