duminică, iulie 14

VIDEO. Așa vor ajunge și românii răpuși de COVID? Sâmbăta neagră, record de infectări. Reveniți la starea de urgență!

0
829

Redacția LUMEALIBERA.RO a tras deja un semnal de alarmă legat de revenirea în forță a pandemiei: nu putem stăvili răspândirea virusului decât dacă reactivăm măsurile specifice stării de urgență! Dar nu doar în zone izolate, ci chiar pe întreg teritoriul țării. Sau dacă nu ca în vremea stării de urgență, măcar pe zone mari, pe regiuni, județe.

Altfel, coronavirusul nu poate fi oprit. Există o parte însemnată a populației devenită adeptă a ideilor promovate de lideri ai PSD, ALDE și Pro România, care au îndemnat iresponsabil opinia publică să nu ia în serios pericolul actual.

Consecințele acestor acțiuni iresponsabile se văd zilnic, în creșterea infectării populației.

Sâmbătă, 26 iulie, a fost înregistrat un nou record negativ: prima zi de weekend cu cel mai mare număr de cazuri.

1120 infectări noi la 15.098 teste și 22 de morți au fost raportate în ultimele 24 de ore, a transmis Grupul de Comunicare Strategică, duminică. 351 de persoane sunt internate la Terapie Intensivă.

Până astăzi, 2.187 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 25.07.2020 (10:00) – 26.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 22 de decese (17 bărbați și 5 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Bihor, Brăila, Constanța, Dâmbovița, Gorj, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiș, Vrancea și București.

Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, 3 la categoria de vârstă 50-59 ani, 6 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 8 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 3 decese la categoria de peste 80 de ani.

20 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, un pacient decedat nu a prezentat comorbidități, iar pentru altul nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 6.662. Dintre aceștia, la ATI sunt internați 351 de pacienți.

Revenirea la măsurile dure și blocarea liberei circulații este inevitabilă. Chiar dacă o astfel de măsură ar crea mari probleme economice și ar mări starea de depresie generală, este singura cale pentru a stopa impactul devenit devastator al SARS-CoV-2.

Este ceva absolut necesar, într-o țară în care o parte însemnată a populației nu respectă la sânge distanțarea socială și măsurile de igienă.

Dacă România nu ia taurul de coarne și rămâne la mâna ”agenților COVID” din politică și presă, vom ajunge ca în Ecuador, Brazilia sau alte țări, unde morții nu mai au loc în cimitire și au fost abandonați pe stradă (vezi video de mai jos).

Leave a reply