(VIDEO) Ar fi avut câștig de cauză USR-iștii numai dacă ar fi obținut vreo 30 % la alegerile parlamentare

Dacă nu luăm taurul de coarne, nu smulgem rãul de la rădăcina, imposibil să găsim soluții de stabilitate, de forțe politice capabile - măcar – responsabile să aducă  la liman, la o nomalitate râvnită de peste 30 de ani, și să să creeze o armonie în țară... șohan.  
0
336

Jurnalistul Sabin Gherman vorbește, printre altele, în tableta sa de astăzi, despre ascensiunea AUR, despre faptul că se profilează clar un al doilea tur de scrutin la viitoarele alegeri prezidențiale din 2024. (video, mai jos)

 (A fost, de altfel, inspirația mea pentru acest editorial din această dimineață)

Unde este USR și PNL? Se regăsesc cumva aceste două partide în  ecuație? 

În mod categoric… nu! 


Am semnalat – prin modesta-mi opinie – încă imediat după alegerile europarlamentare din 2019 – că e cam bai mare cu aceste două partide. 

Apoi, în vara anului 2020, s-au certat precum o fac „țiganii la ușa cortului”, au făcut o alianță guvernamental-parlamentarã intempestivă – ÎNCĂ – din primele zile după alegeri. 

 Au eșuat lamentabil, au pierdut o șansă istorică din cauza ambițiilor, obsesiilor, și, nu în ultimul rând, din crearea unei stări conflictuale care a condus implicit la o dihotomie națională – poate – fără precedent.

 

Nici acum nu și-au ieșit din “sevraj”, să folosesc un termen des întâlnit în tabletele jurnalistului Sabin Gherman, și continuă o “lupta absurdă”  deja, care nu duce in final la nimic bun, constructiv.

 

Nu este disponibilă nicio descriere.

Sabin Gherman, canal You Tube

Ar fi avut câștig de cauză USR-iștii numai dacă ar fi obținut vreo 30 procente la alegerile parlamentare.

Dar lucrurile au stat cu totul altfel. Aceștia au obținut – rotunjit – abia 15%, pe fondul unui feroce absenteism de 70%.
România nu își poate permite acțiuni civice printr-un partid sau altul, ci are nevoie de pragmatism și tactică politică adecvată stării națiunii.

Oare USR-iștii au calculat treaba asta? 

Ce folos avem dacă ei rămân, chipurile, convinși – până la obsesie -de acțiunile lor împotriva unui sistem prea corupt, în timp ce populația a dat credit PSD-ului cu 35% – procente -, iar PNL-ului 30 procente, Ultimul, un  partid unde s-au infiltrat PSD-iști după gafă monumentală a domnului autovictimizat, Orban, de a intr cu orice preț la putere în mod nefericit.

 

Dacă gândeau, dacă nu se precipitau cei de la PNL, lăsau în pace PSD-ul să se erodeze până la capăt  cu Dancila la cârma, ar fi reușit să câștige alegerile cu un procent mult mai mare.
Atât PNl cât și USR ar fi obținut în mod categoric mai multe scaune în Parlament.

Dar obsesia puterii a fost mai pregnantă decât  realismul și tactul politic 

 

Și IATĂ, FRAȚILOR, R E Z U L T A T U L: creșterea în sondaje, dar mai ales în realitate,  a unui partid xenofob, mincinos, cu lideri obraznici, populiști și mincinoși sadea, AUR.

Dacă nu luăm taurul de coarne, nu smulgem rãul de la rădăcina, imposibil să găsim soluții de stabilitate, de forțe politice capabile – măcar – responsabile să aducă  la liman, la o nomalitate râvnită de peste 30 de ani, și să să creeze o armonie în țară… șohan.  

Estimez lesne, de pe acum, cam câte procente vor obține așa zisele „forțe  de dreapta”, pro-occidentale, dar „de ciolan”, la viitoarele alegeri. 

Dar mi-e și cumva să le fac cunoscute. 

Aveti si inregistrarea completa a tabletei jurnalistului si scriitorului clujean

Leave a reply