VIDEO. Ana Birchall: ”La Mulți Ani, frumoasă Bucovină!”

0
1927

Fostul ministru al Justiției, Ana Birchall, a postat pe pagina sa de socializare un mesaj emoționant legat de Ziua Bucovinei, ceva ce nici măcar grupări pretins patriotice nu au făcut.

AUR, bunăoară, care a păcălit deja mii de români că luptă pentru unitatea României, este preocupată mai degrabă cum să lupte pentru destabilizarea României din interior, prin acțiuni de protest care încalcă legea, decât să lupte cu adevărat pentru frații noștri de peste granițe cărora Uniunea Sovietică le-a răpit destinul românesc.
Mesajul Anei Birchall este însoțit și de o scurtă înregistrare video cu intervenția ei din Parlamentul României, din 2015, când a pledat personal pentru o lege care să sărbătorească Bucovina românească.
”Frații noștri din Bucovina de Nord au nevoie de astfel de semne simbolice din partea noastră pentru a realiza că nu sunt abandonați de România și nici de români”, este esența mesajului.

Mesajul emoționant al Anei Birchall de Ziua Bucovinei

”Astăzi, sărbătorim Ziua Bucovinei, provincie a României de o frumusețe și o bogăție spirituală aparte, un loc aparte in sufletul meu si al familiei mele.
În 2015 am pledat, susținut si votat legea care a statuat această zi ca sărbătoare oficiala si m-am bucurat să pot oferi, alături de colegele și colegii mei din Parlament, un dar simbolic românilor de pe aceste meleaguri greu încercați de-a lungul istoriei. Acest teritoriu românesc a fost pe nedrept lăsat uitării având în vedere importanța lui istorică și rănile deschise care au rămas după ce Bucovina de Nord a fost răpită patriei mame.
Bucovina atat de draga sufletului meu are nevoie de o zi închinată numai ei tocmai pentru a întări conștiința că românii din aceste locuri au o identitate aparte, o istorie unică și un viitor în interiorul unui popor minunat. Frații noștri din Bucovina de Nord au nevoie de astfel de semne simbolice din partea noastră pentru a realiza că nu sunt abandonați de România și nici de români.
La mulți ani, frumoasă Bucovină! La mulți ani românilor bucovineni! La mulți ani, prietenilor mei din Dorna Arini!
(Mai jos declaratia politica sustinuta in 2015 in Camera Deputatilor prin care solicitam adoptarea acestei legi… iertati emotiile dar, desi contra timp pentru ca mi se acordase doar cateva minute sa vorbesc, a fost una din declaratiile mele de suflet).”

Leave a reply