VIDEO. “Am plâns, când medicii mi-au dat rezultatul”. Jurnalistul Kike Mateu, “pacientul ZERO”, a învins coronavirusul după 25 de zile în spital

0
839

“A doua parte a prelungirilor. Minutul 116 al finalei. Doctorul intră în camera mea, mă privește și trage. Marchează Iniesta. Am dat al doilea test negativ. Jocul s-a încheiat! Mă întorc acasă. Nebunie! Suntem campioni”.

Cu aceste cuvinte pline de emoţie şi desprinse dintr-o cronică de meci îşi anunţa Kike Mateu urmăritorii de pe Twitter că a învins, în sfârşit, în “meciul” cu COVID-19, după nu mai puţin de 25 de zile de spitalizare în Valencia.

Popularul jurnalist de la Las Provincias şi colaborator al emisiunii sportive de mare succes în Spania, “Chiringito de Jugones“, a fost considerat “pacientul ZERO” în Comunitatea Valenciană.

Cazul său a făcut înconjurul ţării lui Cervantes după ce cronicarul s-a întors de la meciul de Liga Campionilor, Atalanta-Valencia, disputat la Milano, etichetat drept “bombă biologică” de coronavirus.

Kike Mateu a fost internat pe 27 februarie la Spitalul Clínico de Valencia. Jurnalistul a mers la spitalul după ce a avut simptome de Covid-19.

S-a luptat nu mai puţin de 25 de zile cu virusul.

“Am mers la spital din responsabilitate, altfel aş fi considerat că e o gripă normală, deoarece am avut febră, tuse seacă, dureri de cap, ceva ce mai avusesem şi înainte. De atunci, am stat în spital, am scăpat de simptome, dar testul a ieşit tot pozitiv. Am continuat tratamentul până în ziua 25, iar când medicii m-au anunţat că ultimul test este negativ, am izbucnit în lacrimi”, a mărturisit jurnalistul, într-o intervenţie televizată.

“Meciul” lui Kike cu coronavirusul n-a fost deloc uşor. După 12 zile de tratament în spital, rezultatul ieşea tot pozitiv. Jurnalistul sportiv de la populara emisiune Chiringuito de Jugones mărturisea pe pagina lui de socializare:

“Virusul este foarte rezistent și am fost testat din nou pozitiv. Vor fi cel puțin 21 de zile de infectare și 16 de spitalizare. Astăzi am sperat deja ca testul să dea negativ și, prin urmare, a fost o lovitură dificil de digerat. Dar trebuie să continui calm și răbdător”, scria “pacientul ZERO” pe Twitter.

 

Meciul Atalanta-Valencia, “bomba biologică” 

Primarul din Bergamo, Giorgio Gori, și șeful Pneumologie din spitalul din orașul italian, Fabiano di Marco, au folosit aceeași expresie pentru a se referi la meciul unde s-a infectat Kike Mateu, Atalanta-Valencia, jucat pe 19 februarie pe stadionul San Siro (Milano): „o bombă biologică”.

În acea noapte, în Liga Campionilor, 40.000 de fani ai Atalanței au parcurs cei 60 de kilometri între Bergamo și Milano, iar aproximativ 2.500 de suporteri din Valencia au călătorit din Spania în Italia pentru a urmări meciul.

“La acea vreme, nu știam ce se întâmplă”, a spus Giorgio Gori, într-un interviu prin Facebook.

“Primul pacient din Italia a fost pe 23 februarie. Dacă virusul circula deja, unii dintre cei 40.000 de fani care au mers pe stadionul San Siro au fost infectați. Nimeni nu știa că virusul circula deja printre noi. Mulți au urmărit jocul în grup și au fost multe contacte în acea noapte. Virusul a trecut de la unul la altul. A fost o bombă biologică

În orice caz, primarul din Bergamo a lămurit că acel șoc nu a fost totul.

„Scânteia a izbucnit în spitalul Alzano Lombardo, cu un pacient cu pneumonie necunoscută și care a infectat pacienți, medici și asistente. Acesta a fost centrul focarului “, a spus Gori.

“Nu voi uita niciodată: război total!”

Fabiano di Marco, șeful secţiei de Pneumologie la spitalul din Bergamo, a fost unul dintre primii manageri medicali care s-a ocupat de coronavirusul din Italia. Pe 21 februarie, el a primit un apel care îl avertiza despre „dezastru” și nouă zile mai târziu a izbucnit marea criză.

„Totul se întâmpla duminică, 1 martie. Dimineața devreme, intru în camera de urgență. Nu o voi uita niciodată: război total! Nu pot găsi o altă definiție. Pacienții peste tot cu pneumonie severă, gâfâind. Pe targă, pe holuri. În 24 de ore, am consumat 5.000 de măști de filtrare. A existat o panică generală”, și-a amintit recent medicul într-un interviu.

După meciul Atalanta-Valencia, nu doar jurnalistul spaniol Kike Mateu s-a infectat. Clubul de fotbal din Valencia a raportat că 35% din garnitura primei echipe (personalul de antrenorat, medicii, jucătorii și alți angajați) a dat pozitiv la testul de coronavirus. Printre ei, jucătorii Garay, Mangala și Gayà. În Atalanta, acum câteva zile s-a aflat despre primul infectat, portarul de rezervă Sportiello.

Valencia a pierdut nu doar meciul eliminatoriu cu Atalanta din Champions League, ci şi partida cu un adversar mult mai temut: COVID-19.

Leave a reply