sâmbătă, iulie 20

VIDEO. 50.000 de cazuri pe zi! Previziune sumbră, pentru lunile octombrie și noiembrie, a doi experți medicali din guvernul britanic

1
1055

Oamenii de știință și totodată medicii-șefi care consiliază guvernului britanic, Patrick Vallance și Chris Witty, au cerut populației să „schimbe cursul” luptei împotriva coronavirusului și au avertizat că revenirea infecțiilor ar putea ajunge la 50.000 de cazuri zilnic, la mijlocul lunii octombrie, și 200 de decese pe zi în noiembrie.

Într-o apariție comună rară, care deschide calea către noile restricții care vor fi anunțate săptămâna aceasta de Boris Johnson, Vallance și Witty au avertizat că vor fi necesare „viteză și acțiune” pentru „ruperea lanțului infecțiilor” și au citat Spania și Franța ca exemple pentru scenariile pe care Regatul Unit intenționează să le evite.

Ambii au recunoscut că țara se confruntă cu „restricții severe” în următoarele șase luni, relatează The Guardian.

Oficialii științifici din guvernul Johnson au recunoscut că noile cazuri în insulele britanice depășesc 6.000 pe zi (notabil peste cele 3.899 detectate duminică prin teste). Tendința actuală este ca noile cazuri să se dubleze la fiecare șapte zile.

Patrick Vallance și Chris Witty

„Virusul se mișcă într-o direcție greșită și dacă vom continua astfel vom fi în curând într-o situație dificilă”, a avertizat Patrick Wallance. „Pentru a opri creșterea exponențială, va trebui să găsiți un echilibru și să faceți pași dificili.”

Oficialii științifici au sugerat că recent introdusă „regula celor șase” (întâlnirile interzise a mai mult de șase persoane) poate fi chiar insuficientă pentru a încetini răspândirea virusului și că prioritatea va fi „prevenirea amestecării oamenilor din diferite gospodării”.

Guvernul britanic intenționează să introducă o restricție de deschidere până la ora zece în pub-uri și restaurante și se ia în considerare posibilitatea unei noi carantine.

Din această săptămână, pacienții Covid-19 care nu respectă autoizolarea de 14 zile pot fi amendați cu 10.000 de lire sterline (11.500 de euro).

Oficialii medicali au avertizat că nu există dovezi că virusul s-a slăbit și că nu poate fi comparat cu gripa sezonieră și au susținut că scăderea mortalității se datorează în principal tratamentelor îmbunătățite. Vallance și Witty și-au exprimat speranța că introducerea unui vaccin va contribui la schimbarea acestei tendințe periculoase, spre iarnă.

VEZI ȘI:

VIDEO. George Simion, prins în flagrant! Liderul AUR, săltat de Poliție după ce a condus fără permis

Mălin Bot îl desființează pe George Simion-AUR

Nicusor Dan, linșat la Antena 3 cu ”sparanghelista”. Și-au demontat singuri planul, în direct!

Cioloș: ”Doamna Firea, nu vreţi să faceţi un test poligraf cu întrebarea: aţi luat şpagă?”

 

1 comment

Leave a reply