duminică, iulie 21

VIDEO. 5 reguli de protecție împotriva Covid19 când mergem la restaurant

0
1506

De o lună de zile restaurantele din Chicago s-au redechis, pentru a putea mânca la masă. Deoarece chicagoanii iubesc mersul la restaurant, terasele au început să fie luate cu asalt.  Autoritățile au impus regului de preotecție, printre care limitarea la 6 a numărului de persoane care pot sta la o singură masă.

Experții în sănătate de la Universitatea de Medicină din Chicago ne oferă câteva măsuri de protecție ce trebuie să luam pentru a ne proteja de posibila infectare cu Covid 19 cand mergem la restaurant. Cred că acestea sunt general valabile oriunde ne-am afla.

  1. Aveți grijă cu cine luați masa. Este important ca cei cu care ieșiți la restaurant să fie membri din familie sau persoane apropiate, pe care vă puteți baza că și ei respectă, în mod normal, măsurile de protecție. Când luați masa cu persoane necunoscute  trebuie să vă gândiți că risul este mai ridicat datorită celor cu care aceste persoane au intrat deja în contact.
  2. Alegeți-vă cu grijă restaurantul.  Este de preferat să găsiți localuri care iau în serios măsurile de protecție. Asta însemnând  că mesele sunt așezate la o distanță de aproximativ 2 metri între ele. Dacă toaleta restaurantului este mică și aglomerată, este de preferat să o evitați.
  3. Evitați să gustați din mâncarea celorlalți.  Dacă totuși vreți să împărțiți un aperitiv este bine să o faceți imediat ce mâncarea a fost adusă la masă, evitând să atingeti farfuria, ustensilele sau condimentele celuilalt.
  4. Alegeți să stați la terasă. Dacă aveți opțiunea de a alege între a sta înăuntru sau pe o terasă, alegeti-o pe cea de-a doua variantă. Pe terasă este o mai bună ventilație și mai puțin trafic printre mese.  Dacă stați totuși înăuntru, alegeți, dacă este posibil, o masă în apropiere de un geam deschis.
  5. Învățați regulile și le respectați. Experții în medicină învață încă lucuri noi despre acest virus, modul în care se transmite sau cum se poate trata. Încercați să vă acomodați cu aceste reguli noi până când va exista un vaccin și măsuri mai bune de protecție. Pentru propria sănatate, dar și sănătatea economică a restaurantului evitați să stați, în restaurant, mai mult timp decât este necesar. Când vine ospătarul pentru a vă lua comanda purtați mască. O altă metodă de a susține financiar un business și de a petrece timp prețios cu cei dragi este comandând mâncarea pentru a o lua acasă, puteți să ieșiți să o mâncați în parc, sau la iarbă verde.

Leave a reply