Victoria lui Mălin Bot în Dosarul „10 august”. Jurnalistul a primit dovada scrisă de la DIICOT

1
3078

Exact în ziua în care conducerea DIICOT, în speţă prim-procuroarea Georgiana Hosu, îi scotea basma curată pe şefii Jandarmeriei pentru măcelul din 10 august 2018, un jurnalist care şi-a făcut din meserie şi o armă de luptă civică se înfiinţa în stradă, în faţa sediului DIICOT, şi promitea că nu va lăsa lucrurile aşa.

Ieri, România a putut afla că şi urmare a tenacităţii lui Mălin Bot unele cauze ce pot părea pierdute iniţial pot fi salvate dacă există implicare civică.

DIICOT arăta ieri, într-un comunicat de presă, că printr-o ordonanță emisă tot ieri de procurorul șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a fost dispusă redeschiderea urmăririi penale sub aspectul săvârșirii de către maior CAZAN LAURENŢIU VALENTIN, comisar şef de poliţie CHIRICĂ MIHAI DAN, colonel CUCOŞ GHEORGHE SEBASTIAN și colonel SINDILE IONUŢ-CĂTĂLIN a infracțiunilor de abuz în serviciu, dar și pentru alte trei infracțiuni.

Clasarea parțială a Dosarului 10 august, în care șefii Jandarmeriei fuseseră scoși de sub acuzare era unul din cele două mari eșecuri ale DIICOT în mandatul Giorgianei Hosu, noua şefă a DIICOT.

Celălalt era Dosarul „Black Cube” în care a fost trimis în judecată doar fostul ofițer SRI, Daniel Dragomir, un executant, nu și finanțatorii acțiunii care a avut drept scop urmărirea și discreditarea Laurei Codruța Kovesi, fosta șefă a Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

Jurnalistul Mălin Bot a dezvăluit azi, pe blogul personal, documentul pe care l-a primit de la DIICOT, care îi confirmă victoria personală.

„DIICOT mi-a transmis în această dimineață Ordonanța de ieri prin care Giorgiana Hosu, procuror-șef DIICOT a anulat clasarea dispusă anterior, prin care erau scoși basma curată șefii Jandarmeriei. Mai jos este documentul integral și primul comentariu al meu pe această temă.

Vezi AICI toate analizele în care explic cât de grav a mințit procurorul DIICOT Doru Stoica în Ordonanța anulată ieri, prin care încerca mușamalizarea Dosarului 10 august și scoaterea basma curată a șefilor Jandarmeriei„, a publicat incisivul gazetar pe platforma media personală.

Ce a comentat Mălin Bot în ziua cea neagră pentru victimele din 10 august

”Soțul Georgianei Hossu a beneficiat de o mărturie favorabilă a colonelului Paraschiv într-un alt dosar în care este anchetat de DNA”, a explicat ziaristul, pe 15 iulie, care a pus decizia de clasare parțială a Dosarului 10 august pe seama acestei conexiuni oculte, cu interese de familie.

”Georgiana Hossu a luat dosarul de la Parchetul Militar și a făcut o mare porcărie în el. Și în același timp… dar asta-i problema, că noi n-avem presă în România… în același timp am aflat că tot astăzi DIICOT a trimis în judecată dosarul Black Cube (n.r. – de spionare a Laurei Codruța Kovesi). A trimis în judecată numai partea legată de ex-colonelul SRI Dragomir (n.r. – fugit din România), dar a clasat partea cea mai importantă legată de Puiu Popoviciu, de foști generali din SIE (care au afaceri cu Puiu Popoviciu, Alexander Adamescu), de Mihai Răzvan Ungureanu”, a explicat Mălin Bot.

”Cătălin Predoiu, actualul ministru al Justiției, a propus-o pe Georgiana Hossu șefa DIICOT, iar aceasta a făcut două mari mizerii: 1 – a trimis în judecată Dosarul Black Cube, după ce s-a asigurat că el nu va merge mai departe de colonelul Dragomir și că nu-i va ancheta pe adevărații păpușari din acest caz; 2 – încearcă să-i scoată basma curată pe capii Jandarmeriei din Dosarul 10 august. Am discutat cu avocatul meu și vom ataca în instanță hotărărea DIICOT care-i scoate basma curată pe șefii Jandarmeriei”, a anunțat jurnalistul de investigații.

VEZI ŞI:

Mălin Bot nu se lasă, în cazul „10 august”! Jurnalistul atacă în instanță decizia DIICOT care-i salvează pe capii Jandarmeriei

1 comment

Leave a reply