sâmbătă, noiembrie 26

Vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii – primit de preşedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni

0
485

Vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii, Kamala Harris, a fost primită, vineri, la Palatul Cotroceni, de preşedintele Klaus Iohannis.

Kamala Harris a ajuns la Bucureşti în jurul orei 13,20, fiind întâmpinată la Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” de ministrul român al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

Ceremonia primirii oficiale a avut loc pe Platoul de ceremonii de la Cotroceni. Au fost intonate imnurile oficiale ale SUA şi României.

 

Din delegaţia României prezentă la ceremonie au făcut parte premierul Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului, Florin Cîţu, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, şi consilierii prezidenţiali Ion Oprişor şi Luminiţa Odobescu, potrivit agerpres.ro.

Klaus Iohannis şi Kamala Harris au programate convorbiri tete-a-tete şi convorbiri oficiale, la finalul cărora, la ora 15,30, vor susţine declaraţii de presă comune.

Joi, înainte de a participa la reuniunea informală a Consiliului European, care s-a desfăşurat la Versailles, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că va discuta cu vicepreşedintele SUA, Kamala Harris, despre postura NATO pe Flancul Estic, Grupul de luptă aliat care ar urma să fie găzduit de România şi despre soldaţii americani care au venit în ţara noastră.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, prezenţa la Bucureşti a vicepreşedintelui american Kamala Harris reconfirmă soliditatea Parteneriatului strategic bilateral şi angajamentul ferm al Statelor Unite de a susţine securitatea României şi a aliaţilor NATO de pe Flancul Estic, reflectând, totodată, aprecierea administraţiei americane pentru abordarea responsabilă şi implicată a ţării noastre în contextul ameninţărilor actuale de securitate generate de agresiunea ilegală a Federaţiei Ruse, precum şi în gestionarea fluxurilor de refugiaţi de la graniţe şi acordarea de asistenţă umanitară.

Leave a reply