miercuri, septembrie 28

Vicepreședintele CJ Suceava s-a încuiat în birou de frica DNA. Silviu Cristinel Crețu a fost prins în biroul său din instituției după ce a primit 40.000 de euro de la om de afaceri local

0
953

„Potrivit unor surse judiciare, flagrantul a fost organizat de procurorii DNA Cluj care s-au deplasat dimineață la Suceava. În momentul flagrantului, Crețu s-a blocat în birou.”

„Într-un final, a ieșit din încăpere și procurorii DNA s-au adresat unui judecător pentru a obține mandat de percheziție a instituției. Până la obținerea mandatului, biroul a fost sigilat. După obținerea mandatului de percheziție, în încăpere au fost găsiți banii”, spune portalul Press Hub.

„Vicepreședintele CJ Suceava, Silviu Cristinel Crețu, a fost prins în biroul său din instituției după ce a primit 40.000 de euro de la om de afaceri local care avea contracte de lucrări cu CJ Suceava. Potrivit DNA, aceasta a fost a doua mită în valoare de 40.000 de euro primită de Crețu de la omul de afaceri Vasile Rîpan.

„Rîpan a reziliat recent contractul pentru modernizarea drumului european Suceava – Iași din cauza exploziilor prețurilor la materiale. În aceste condiții, CJ Suceava, prin Silviu Crețu, direct responsabil de atribuirea contractului și recepția lucrărilor i-a executat garanțiile de bună execuție a lucrărilor, sumă care se ridică la aproximativ  6 milioane de euro”, scrie în continuare sursă citată.

Având în vedere că s-a organizat un flagrant, cel mai probabil, vicepreședintele CJ Suceava va fi reținut în următoarele ore.

Silviu Cristinel Crețu este considerat omul de încredere al președintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur. Crețu i-a fost și consilier personal lui Flutur. Vicepreședintele instituției este acuzat de luare de mită și trafic de influență.

Averea lui Crețu

Ultima declarație de avere a acestuia arată că deține un teren și o casă în Ipotești, datorii de 60.000 de euro la două bănci. Anul trecut a avut un salariu de 77.000 în calitate de consiliert județean, 27.000 de lei indemnizația de vicepreședinte al CJ, 9855 de lei indemizația de consilier local și 20.000 de lei pentru că face parte din Consiliul de Administrație al Aeroportului Suceava. Soția sa, Daniela Crețu este șef de serviciu în cadrul primăriei Suceava și a avut anul trecut un salariu de 83.900 de lei.

Potrivit DNA, la începutul lunii decembrie 2020, Silviu Cristinel Crețu, vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava, ar fi acceptat și primit, de la administratorul unei societăți comerciale, suma de 40.000 euro, lăsându-l să creadă că va interveni pe lângă persoanele din cadrul Consiliului Județean Suceava cu atribuții de decizie în derularea contractelor de reabilitare de drumuri, astfel încât derularea unui contract încheiat de instituție cu firma administratorului să decurgă în bune condiții, iar plățile să fie făcute la timp.

Ulterior, în perioada 16 – 29 martie 2022, Crețu i-ar fi pretins aceluiași om de afaceri alți 40.000 euro, pentru desfășurarea fără impedimente a contractului încheiat de firma acestuia cu Consiliul Județean Suceava.

În acest context, la data de 4 aprilie 2022, Crețu Silviu-Cristinel ar fi primit de la omul de afaceri, cu titlu de mită suma de 40.000 euro, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante în interiorul clădirii CJ Suceava”, spune, în încheiere, site-ul amintit.

Sursa: PressHub.ro

Foto: Monitorul de Suceava

 

Leave a reply