sâmbătă, noiembrie 26

Vești proaste pentru români: cresc prețurile la energia electrică

0
621

Prim-ministrul Florin Cîţu a anunțat că „există riscul real” ca în această iarnă să crească prețul la energia electrică.

„Pentru termen mediu şi lung, soluţiile sunt investiţiile. Nu există altă soluţie. Dacă vrem să rezolvăm problema energiei, a producţiei de energie şi să avem energie, să nu avem aceste fluctuaţii ale preţurilor, avem nevoie de o capacitate de producţie internă mai mare.

Sunt ţări în UE care au energie la un moment dat mai ieftină şi putem să importăm de acolo mai ieftin.

Am vrut să am o imagine clară, să ştiu cum alocăm resursele pe următorii ani. Pentru finalul acestui an, există acest risc, riscul de a avea – şi este un risc real, aici trebuie să fim foarte oneşti şi transparenţi cu oamenii – o creştere a preţului la iarnă. Şi atunci am cerut şi ministrului Energiei, dar voi avea discuţii şi în Coaliţia de guvernare, să grăbim legea consumatorului vulnerabil, care a trecut de Guvern foarte repede, se află la Senat.

Aş vrea să grăbim termenele. Ea intra în vigoare de anul viitor, din octombrie parcă. Aş vrea să aduc totul la 1 ianuarie 2022”, a  mai precizat Premierul.

Leave a reply