Veşti mari din Italia! Şi o eroină a zilei: bătrâna de 102 ani vindecată complet de coronavirus

0
812

Vestea bună anunţată de autorităţile de la Roma, duminica aceasta – e vorba de „scăderea semnificativă” a cazurile de infectare cu COVID 19, prognozată pentru „următoarele 10 zile” -, este însoţită astăzi de o primă mare victorie concretă.

Nu mai puţin de 1.590 de cazuri de vindecare au fost declarate oficial în ultimele 24 de ore în Peninsulă! Este un număr important – cel mai mare de când pandemia a lovit ţara lui Leonardo da Vinci.

Numărul de morţi (812) înregistrat în ultimele 24 de ore este în continuare mare, peste cele 752 de decese în urmă cu o zi, dar aceste numere trebuie analizate în paralel cu un altul la fel de important: numai DOUĂ persoane infectate au ajuns în secţiile de terapie intensivă în ultima zi, ceea ce este într-adevăr un record demn de luat în seamă.

Numărul mare de decese trebuie pus în contextul vechilor îmbolnăviri, deci sunt toate şansele ca şi acest trist record să scadă demnificativ având în vedere măsurile de izolare socială luate de Guvernul condus de Giuseppe Conte.

O altă veste bună este aceea a unei bătrâne de 102 ani, din Genova, care s-a vindecat  de temuta boală.

Itálica Grondona a fost internată la începutul lunii martie pentru insuficiență cardiacă ușoară cauzată de coronavirus.

„A avut doar simptome ușoare de Covid-19, așa că am făcut testul și ea s-a testat pozitiv. Dar am făcut foarte puțin. Ea și-a revenit singură”, a spus pentru CNN, Vera Sicbaldi, medicul care a tratat-o pe bătrână în timpul șederii la centru.

Impresionați, angajații medicali au decis să analizeze în profunzime cazul acestui supraviețuitor și au descoperit ceva surprinzător: bătrâna a cunoscut deja o situație similară cu cea care astăzi lasă peste o mie de morți în 170 de țări.

„Este primul pacient pe care îl știm că ar fi putut trece prin gripa spaniolă”, explică medicul, referindu-se la pandemia apărută în 1918 care a lăsat aproape 50 de milioane de victime în întreaga lume.

Ea a bătut un alt record, înregistrat duminică: un coleg de generaţie de-al său, în vârstă de 101 ani, s-a vindecat şi el de coronavirus devenind la acel moment cel mai bătrân pacient care a învins boala. Acum, nu mai e el cel mai în vârstă pacient victorios în lupta cu coronavirusul, dar ambii pot fi consideraţi veritabili eroi pe frontul pandemiei.

Eroul de duminică, alături de familie

”Mi-ați spus că trebuie să mă întorc acasă, așa că m-am întors”, a explicat italianul de 101 ani, simplu şi umil, ce anume l-a făcut să reziste în faţa virusului care a ucis până acum peste 10.000 de italieni.

Italianul în vârstă de 101 ani a fost internat într-un spital din Rimini. El a mai trecut și prin alte momente grele, a dezvăluit nepoata sa.

”În Al Doilea Război Mondial, a scăpat de mai multe ori după ce s-a aflat în pericol. Ca să îl încurajăm, i-am spus că naziștii erau mai puternici decât virusul de acum”, a declarat nepoata acestuia.

 

Leave a reply