Veste proastă pentru Trump: peste 7 milioane de abonați la New York Times!

0
971

New York Times a depăşit pragul de 7 milioane de abonaţi în luna octombrie, a anunţat joi grupul, care a câştigat 2 milioane de abonaţi digitali de-a lungul unui an, informează AFP, citată de Agerpres.

Pentru Donald Trump, e o veste proastă: președintele american a folosit mereu discursul împotriva presei mainstream, pe care o consideră un inamic.

Logic, Trump folosește de multe ori minciuna și manipularea ca tactică electorală – vezi și campania ”fake news” declanșată acum pe tema ”fraudei” la alegerile pe care e pe cale să le piardă-, deci încrederea oamenilor în presa adevărată nu poate fi decât o știre foarte proastă pentru președintele actual al SUA.

Potrivit strategiei NYT, grupul de presă se bazează din ce în ce mai mult pe conţinutul său plătit pentru a reduce importanţa publicităţii pentru veniturile sale.

În urmă cu doi ani, publicitatea reprezenta încă aproape 40% din cifra de afaceri (38%). În al treilea trimestru al anului 2020, doar 18% din venituri erau obţinute din publicitate, faţă de 70% din abonamente.

În cele trei luni din iulie până în septembrie, creşterea cifrei de afaceri din abonamente a făcut mai mult decât să compenseze noul declin al publicităţii (minus 30% pe un an).

Pentru prima dată, cifra de afaceri din abonamentele online a depăşit-o pe cea din abonamentele la ediţia tipărită.

Numărul de abonamente la ediţia tipărită reprezintă astfel doar 12% din totalul abonamentelor, dar încă aproape jumătate din veniturile asociate.

În total, cifra de afaceri este cvasi-stabilă (minus 0,4%), la 426 milioane de dolari – mai bună decât prognozele analiştilor, care se aşteptau la 411 milioane, potrivit unui consens stabilit de site-ul Yahoo!Finance.

Cotidianul şi site-ul New York Times continuă să beneficieze în urma interesului crescut al publicului pentru politica americană, campania prezidenţială şi alegerile din SUA. Potrivit grupului, miercuri, aproximativ 120 de milioane de persoane au consultat site-ul sau aplicaţia New York Times.

VEZI ŞI:

INTERVIU. Cristian Diaconescu: ”Se pare că va câștiga Biden. Dar și cu Biden, și cu Trump, pentru România va fi bine”

Marea victorie a lui Cioloș în Europa: UE taie banii mafiilor politice care atacă statul de drept!

News ALERT. Biden – 253, Trump – 213. Candidatul democrat e cu un picior în Casa Albă – îi lipsesc doar de 17 voturi

Leave a reply