duminică, august 1

Veste îmbucurătoare: cu o singură excepție, epidemia de Covid scade în Europa. Care țară este încă pe pantă ascendentă

0
376

Efectul pandemiei de Noul Coronavirus scade în toată Europa, cu excepția Greciei, potrivit raportului trimis Comisiei Europene de grupul de cercetare Computational Biology and Complex Systems (BIOCOMSC) al Universității Politehnice din Barcelona.

Pandemia coboară în întreaga Europă, cu excepția Greciei, potrivit raportului trimis Comisiei Europene de grupul de cercetare Computational Biology and Complex Systems (BIOCOMSC) al Universității Politehnice din Barcelona.

Resultado de imagen de incidente lumea relaxata dupa covid

foto: mediafax.ro

 Potrivit acestui raport, „Portugalia cu incidențe încă enorme (1,5%), Spania, Slovenia și Republica Cehă cu  procente cuprinse între 0,8 și 0,9%” sunt țările în care numărul cazurile scade cel mai puțin.

De fapt, conform tabelului cu date epidemice trimise de oamenii de știință către CE, Portugalia, cu un indice de creștere potențială a epidemiei (EPG) de 1.338 puncte – peste 100 prezintă un risc ridicat -, se remarcă în rândul țărilor europene.

După Portugalia este Republica Cehă, cu un EPG de 905, urmată de Slovenia (811), Spania (673), Letonia (626), Estonia (563), Slovacia (499) și Malta (457). Singurele țări cu un risc de creștere sub 100 sunt Norvegia (72), Finlanda (95) și Danemarca (99), în timp ce Grecia are un EPG de 120 și Bulgaria de 127

Leave a reply