miercuri, septembrie 28

Veste bună pentru persoanele cu dizabilități din București

2
822

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat marți că stimulentul financiar pentru persoanele cu dizabilități din București va fi plătit la începutul săptămânii viitoare. Totodată, menționează că singurii bani pe care i-a găsit în conturile primăriei au fost 4,4 milioane lei.

,,Stimulentul financiar pentru persoanele cu handicap din București va fi plătit luni, 9 noiembrie. În această săptămână vom primi banii de la guvern, iar apoi ne vom putea onora obligațiile față de adulții cu dizabilități din Capitală. Vă informez că singurii bani pe care i-am găsit în conturile primăriei au fost 4,4 milioane de lei și popriri pentru 80 de milioane de lei. În condițiile în care pentru plata acestor stimulente financiare necesarul e de 28 de milioane de lei”, a scris Nicușor Dan pe pagina sa de facebook.

Edilul precizează ca va depune toate eforturile pentru ca oamenii să nu aibă de suferit, în ciuda problemelor financiare ale Primăriei.

,,Reafirm că voi face de fiecare dată toate eforturile pentru ca bucureștenii să nu aibă de suferit, în ciuda problemelor financiare ale municipalității”, a adăugat Nicușor Dan.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti anunța pe 27 octombrie că plata stimulentului financiar pentru adulții cu handicap, în valoare totală de 28.000.000 lei, va fi amânată din lipsă de fonduri.

Nicuşor Dan, care la momentul respectiv nu îşi preluase încă mandatul, dădea asigurarea că persoanele adulte cu handicap vor primi banii.

,,Imediat ce voi prelua oficial funcția de primar general, mă voi ocupa de rezolvarea acestei probleme, iar beneficiarii stimulentului financiar își vor primi banii la care au dreptul. Niciun beneficiar de plăți sociale nu va suferi din pricina incompetenței și batjocurii actualei conduceri a primăriei”, transmitea Nicușor Dan, în urmă cu o săptămână.

VEZI ŞI:

”Am trecut prin iad”. Doi ziariști transmit din infernul COVID. ”Dacă te-ai protejat, de ce te-ai îmbolnăvit?!”

Pandemia explodează în România. Ce carte va juca Iohannis diseară?

Eugen Tomac: “Minţile teroriste trebuie oprite”

Leave a reply